ŠIROKI BRIJEG

Borjana Krišto na svečanom otvaranju fabrike KS Aluminium

Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za firmu i njezin razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu

Svečano otvaranje. Fena

FENA

10.5.2024

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto prisustvovala je svečanom otvaranju fabrike KS "Aluminium" u Širokom Brijegu, čime je naglašena podrška i značaj događaja za lokalni ekonomski napredak te stvaranje novih radnih mjesta.

Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, obitelji Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u fabrici.

Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za firmu i njen razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu, te za privredu Zapadnohercegovačkog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Naročito je ukazala na značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Evropske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove tvornice u regionalnom i međunarodnom kontekstu.

Otvaranje fabrike KS "Aluminium" simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine, te potvrđuje ključnu ulogu privatnog sektora u tom procesu, saopćeno je iz Ureda predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.