NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Žestoki udar na državu

Intervju Edina Garaplije prenosit ćemo u printanom izdanju

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

20.4.2024

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Žestoki udar na državu.

Svi potezi režima u RS, koji su počeli osporavanjem odluka visokog predstavnika, neprovođenjem odluka Ustavnog suda BiH i usvajanjem neustavnih zakona, nastavljeni su sjednicom NSRS u četvrtak, a trajat će i tokom vaskršnjeg sabora u maju, dio su rafalnog udara na Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH, ali i međunarodnu zajednicu, kazao je u razgovoru za “Dnevni avaz” pravni ekspert Kasim Trnka.

Intervju Edina Garaplije za Avaz TV uzdrmao je paraobavještajne strukture. Zbog toga ćemo intervju prenositi u printano izdanje „Dnevnog avaza“, a danas možete čitati izuzetno intrigantan prvi dio pod naslovom “Neka Bakir Izetbegović kaže šta je radio u JNA!”

Rezolucija o genocidu u Srebrenici nije nikakva prijetnja srpskom narodu, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović u Njujorku na sjednici Ujedinjenih naroda na kojoj se govorilo o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici za koju se očekuje da će biti usvojena 2. maja.

Paprene cijene ubijaju draž prvomajske proslave. Janje od 15 kilograma dostiglo cijenu od čak 345 KM. Roštilj i povrće znatno skuplji nego lani.

Sergej Barbarez predstavljen kao selektor fudbalske reprezentacije BiH i kaže “Imamo viziju, ulazimo s ponosom”.

U dvobroju "Dnevnog avaza" poklanjamo novinu u novini "Panorama" u kojem možete između ostalog u feljtonu pročitati priču o “Bijelom Dugmetu”.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.