SELO ĆUROVI

Sutra dženaza Midhatu Dedoviću koji je nestao u novembru prošle godine

Potraga je okončana pronalaskom tijela u rijeci Bosni kod Visokog po dojavi građana 23. februara

Smrtovnica Midhata Dedovića. Facebook

N. Aj.

19.4.2024

Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo na svom Facebook profilu objavila je da će sutra biti klanjana dženaza Midhatu Dedoviću, nakon četiri mjeseca i 20 dana od njegovog nestanka.

- Nakon četiri mjeseca i dvadeset dana od nestanka našeg sugrađanina Midhata Dedovića 20.04.2024. godine će se obaviti dženaza u selu Ćurovi kod Goražda.

Midhat Dedović je nestao 28.11.2023. godine na području Općine Novi Grad Sarajevo gdje bio i nastanjen.

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo kao Služba traganja i spašavanja pri Civilnoj zaštiti Općine Novi Grad Sarajevo konstantno je učestvovala u potrazi i bila na raspolaganju porodici nestalog - navedeno je u objavi.

Iz GSS-a Novi Grad dodali su da su tokom potrage imali podršku Policije Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, MUP-a KS, Policijske uprave Visoko, MUP-a ZDK, a oda su ogroman doprinos dali mediji, građani i druge službe.

- Potraga je okončana pronalaskom tijela u rijeci Bosni kod Visokog po dojavi građana 23. februara 2024. godine. Nakon što su završene zakonske procedure, uviđaj obdukcije i DNK nalaz tijela kojim je potvrđeno da se radi o Midhatu Dedoviću, ovom prilikom želimo da izrazimo saučešće porodici i da obavijestimo javnost da je potraga okončana, nažalost, sa smrtnim ishodom - zaključeno je u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.