SAMOPROZVANI TEOLOG

Brani se sa slobode: Edin Tule pušten iz pritvora

Tule je, podsjećamo, uhapšen na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška 11. marta

Edin Tule. Facebook

M. Aš.

8.4.2024

Sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog odbrane i ukinuo pritvor samoprozvanom teologu i psihologu Edinu Tuli, koji mu je bio određen prije 20-ak dana.

Saznajemo da se Tule brani sa slobode, uz mjere zabrane.

Tule je, podsjećamo, uhapšen na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška 11. marta i predat je MUP-u Kantona Sarajevo. Nakon kriminalističke obrade tada je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

On je osumnjičen za tri krivično-pravne radnje ugrožavanje sigirnosti i jedan pokušaj iznude - rekli su tada iz Tužilaštva KS.

Prijavu protiv njega je podnio Damir Muharemović i još nekoliko osoba kojima je Tule prijetio putem društvenih mreža, a cijeli slučaj je prije nekoliko mjeseci privukao veliku pažnju javnosti.

Podsjetimo u novembru prošle godine, nakon što je policija poduzela određene aktivnosti jer je Tule napisao da svoju suprugu Aidu Tule drži zatočenu te da će je silovati i ubiti, on je objavio Facebook status u kome kaže da je sve bio "socijalni eksperiment".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.