ODRŽAN SASTANAK

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Direktnu korist će imati cijela Federacija, kada uzmemo u obzir koliko je jaka goraždanska privreda, rekao je Trlin

Sa sastanka Trlina i Imamovića. Facebook

Al. B.

4.4.2024

U Gradskoj upravi grada Goražda danas je održan sastanak predstavnika Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem, na kojem je najavljeno da će u Goraždu uskoro biti otvorena poslovnica ove banke.

Borislav Trlin, vršilac dužnosti predsjednika uprave Razvojne banke FBiH, kazao je da su u upravi ove banke odlučili da otvore poslovnicu u Goraždu kako bi približili svoje projekte i proizvode svim lokalnim privrednicima.

Izoliran "goraždanski džep"

- Direktnu korist će imati cijela Federacija, kada uzmemo u obzir koliko je jaka goraždanska privreda, na koji način se razvija. Moram priznati da je "goraždanski džep" na neki način izoliran i red je da jedna institucija od federalnog značaja, kao što je Razvojna banka, ima sluha za Goražde i njegove privrednike i stanovnike, i da otvorimo svoju poslovnicu - kazo je Trlin dodavši da će u goraždanskoj poslovnici Razvoje banke privrednici moći dobiti sve moguće informacije, konsultacije, predavati zahtjeve i dobiti podršku koju Razvojna banka daje.

On je sa gradonačelnikom Goražda danas pogledao i moguće prostorije za buduću poslovnicu. Kazali su da im je želja da poslovnica bude u prostorima Grada Goražda i da bude na dobroj lokaciji zbog dostupnossti privrednicima.

Radna mjesta

- Nadzorni odbor treba odobriti otvaranje ove poslovnice i treba nam tu neki kratki period dok se ta poslovnica uredi. Ono što nas čeka jeste objavljivanje konkursa za prijem ljudi. 

Odmah da kažem da ćemo nastojati da to budu jako kompetentni ljudi, stalo nam je da to budu kompetentni i kvalitetni ljudi, kako bi mogli dati najbolju moguću podršku našim privrednicima - pojašnjava Trlin.

Prema riječima gradonačelnika Imamovića na sastanku se još razgovaralo o budućoj saradnji i mogućnostima kreditnog i grant podršci lokalnim privrednicima.

- Iskazana je volja da se vidi na koji način Razvojna banka, direktno u partnerskom odnosu sa privrednicima iz Goražda, može učestvovati. Razgovarali smo o mogućnostima, kapacitetima rada Razvojne banke u Goraždu - kazao je Imamović dodajući da su imali i kratak susret sa privrednicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.