NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Strah od novih američkih sankcija

Od velikana Abdulaha Sidrana opraštaju se BiH i region, a sigurno je da ćemo čuvara Bosne vječno pamtiti

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

25.3.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o bankarskom sektoru u entitetu RS, koji je u panici zbog američkih sankcija, koje su mnogi potcjenjivali.

No, one sada zadaju ozbiljne glavobolje njenim protagonistima.

Sve je potresla vijest o smrti velikana Abdulaha Sidrana. Od njega se opraštaju BiH i region, a sigurno je da ćemo čuvara Bosne vječno pamtiti.

Stravična svjedočenja i fotografije stižu iz Rusije nakon užasnog terorističkog napada. Broj mrtvih popeo se na 137, a pronađena su i tijela cijelih porodica.

Naša zemlja je u opasnosti da izgubi 70 posto stanovništva. Mnogi odlaze, a mnogo je manje rođenih, zbog čega su katastrofalne prognoze za BiH.

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu prekosutra će biti održano ročište u okviru žalbenog postupka u procesu protiv Jasmina Ćerimagića, Senade Muharemović i Redžepa Salića, bivših direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“, koji su proglašeni krivima zbog nesavjesnog rada u službi te su osuđeni na po četiri i po godine zatvora. O ovom predmetu za „Avaz“ govorio je Asim Crnalić, pravni zastupnik osuđenog Salića.

Kružni tok na Devetoj transverzali u sarajevskom naselju Boljakov Potok je spojen. Deveta transverzala, s njenim spojem na autoput, jedan je od najvećih projekata cestovne infrastrukture. Ovim i Sarajevo dobiva novu vrijednost.

Provjerili smo koliko su rasle cijene od marta 2019. do sada. Razlika je drastična - za hranu se danas izdvaja 500 KM više.

Za „Avaz“ je govorio i imam Gradske džamije Šemsudin ef. Čizmić koji je, između ostalog, kazao da post u ramazanu pojačava bogobojaznost.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.