POTJERNICA SIPA-E

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapšena jedna osoba: Osumnjičen za priključivanje paravnojnim formacijama i terorizam

Lišenje slobode policijski službenici SIPA-e realizovali su u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i Graničnom policijom BiH

Međunarodni aerodrom Sarajevo. Facebook

S. S.

16.2.2024

Na osnovu potjernice raspisane od strane Državne agencije za istrage i zaštitu danas je (16.02.2024. godine) na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišeno jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama“, „Organizovanje terorističke grupe“ i „Terorizam“ propisana Krivičnim zakonom BiH.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e, te će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku, na dalju nadležnost i postupanje biti predato Tužilaštvu BiH.

Lišenje slobode policijski službenici SIPA-e realizovali su u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i Graničnom policijom BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.