NOVI SLUČAJ FEMICIDA

Pokrenuta Facebook stranica "Pravda za Amru Kahrimanović": Ovo je borba svih nas, pogotovo žena

Sakupila već gotovo četiri hiljade lajkova

Amra Kahrimanović. Facebook

14.2.2024

Tuzlanku Amru Kahrimanović prošle sedmice je brutalno ubio policajac Elvis Ćustendil. Pripadnik MUP-a TK je u Amru ispalio gotovo cijeli šaržer. 

Porodica ubijene Amre, sin Damir Hodžić i brat Nedžad Kahrimanović, u emotivnoj ispovijesti za "Dnevni avaz" rekli su da nema stajanja, samo ostavke i da će podnijeti krivične prijave.

Porodica je također pokrenula Facebook stranicu "Pravda za Amru Kahrimanović" koja je za manje od 24 sata dobila gotovo četiri hiljade lajkova.

"Borba protiv sistema"

- Facebook stranica "Pravda za Amru Kahrimanović", napravljena je kao prostor sjećanja na našu Amru Kahrimanović.

Na ovoj stranici ćemo objavljivati sve naše iduće korake u borbi protiv sistema koji je zakazao i propusta koji su napravljeni od odgovornih osoba u MUP-u TK, informacije vezane za planirano potpisivanje peticije, kao i sve ostale informacije i saznanja vezana za slučaj naše majke, naše sestre Amre Kahrimanović.

Kao porodica vas molimo da ovu stranicu podijelite svim svojim prijateljima kako bi se naš glas što jače, što više i što dalje čuo.

Ovu borbu ne možemo pobijediti bez vas, bez ljudi, sugrađana, komšija i prijatelja. Ovo je borba svih nas, pogotovo žena.

Propusti MUP-a TK

Ne smijemo dozvoliti da država i institucije zbog svog nemara i neadekvatnog kadra sutra budu saučesnici u ubistvu još jedne žene, majke, supruge, sestre, kćerke.

Molimo sve medije da pomno prate našu priču i prate daljnji razvoj situacije, te da nam pruže podršku u ovoj teškoj borbi, kao i do sada, na čemu im se zahvaljujemo.

Ukoliko u narednim danima, odgovorne osobe iz MUP-a TK koje su odgovorne za propuste koji su doveli do brutalnog ubistva naše Amre Kahrimanović ne reaguju i adekvatno ljudski, moralno i etički ne priznaju svoje propuste i ne ponude ostavke, mi ćemo kao porodica organizovati masovne proteste na koje će izaći masa ljudi koju nikada niste vidjeli do sada.

"Nećemo odustati"

Naša podrška je ogromna i dolazi iz cijelog grada, države Bosne i Hercegovine, država regiona ali i Evrope i svijeta.

Hvala vam svima još jednom za ogromnu podršku i utjehu koju ste nam pružili i koju nam nastavljate pružati u ovim teškim trenucima.

Puno nam znači. Zapamtite, nikada nećemo odustati. Istrajati ćemo do kraja - naveli su članovi porodice Amre Kahrimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.