SISTEM OPET ZAKAZAO

Amra Kahrimanović bi danas slavila 53. rođendan: Njen život prerano ugasio pijani policajac!

Postavlja se pitanje ko će snositi odgovornost

Ćustendil je pijan u Amru ispalio skoro cijeli šaržer. Avaz

11.2.2024

Stotine ljudi jučer je na vječni počinak ispratilo brutalno ubijenu Amru Kahrimanović. Amra bi danas napunila 53. godine.

Njen život je prerano ugasio pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil. On je iz službenog pištolja ispalio čak 16 metaka.

- Na podmukao način ispalio je jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je - saopćeno je ranije iz Tužilaštva TK.

U trenutku ubistva, Ćustendil je bio treći dan na godišnjem odmoru. Pijan je u Amru ispalio skoro cijeli šaržer.

Detalji ubistva

Kako je portal "Avaza" ranije objavio, nakon brutalnog ubistva, Ćustendil je otišao kući, presvukao se, oprao ruke i krenuo u grad. Odmah potom je uhapšen ispred zgrade.

Njegova supruga je na saslušanju izjavila da je kobne večeri kada je došao bila u sobi sa njihovom 15-godišnjom kćerkom i da ga nije ni vidjela. Potvrdila je da ranije nije donosio pištolj kući. Imao ga je kod sebe u stanu posljednjih nekoliko dana.

Ćustendil je imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama. Pištolj mu je oduziman više puta, a također je privođen na otriježnjenje zbog alkohola.

Njemu je jučer Tužilaštvo TK odredilo jednomjesečni pritvor.

Novi slučaj femicida je potresao bh. javnost, a sistem je opet zakazao. Postavlja se pitanje komesaru MUP-a TK Dževadu Kormanu kao i ministru unutrašnjih poslova TK Hajrudinu Mehanoviću, kako Ćustendil, kojem je i ranije oduziman pištolj, te se znalo da ima psihičkih problema, nije bio suspendiran. Također se postavlja pitanje ko će snositi odgovornost.

Najavljeno okupljanje

U Tuzli je danas proglašen Dan žalosti. Denis Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović, najavio je za danas, na njen rođendan, okupljanje ispred kafića u kojem je njegova majka ubijena, te mirnu šetnju.

- Poštovani prijatelji, poznanici, kolege, rodbino, pozivamo vas da se sutra (danas op.a) u 12:00 sati okupimo u što većem broju ispred Caffee bara Sydney na Brčanskoj Malti i održimo mirnu šetnju za našu Amru, koja ce se odvijati na relaciji od Amrinog Caffee bara Sydney-a na Brčanskoj Malti do Caffe bara Sydney Cipelići. Još jednom hvala svima na ogromnoj podršci i ljubavi koju nam pružate - naveo je Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.