NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: SAD udarile na državnu mafiju

Platili 2 miliona KM za čuvanje političara

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

12.12.2023

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: SAD udarile na državnu mafiju.

Diani Kajmaković, suspendiranoj državnoj tužiteljici te Osmanu Mehmedagiću Osmici, bivšem čelniku Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) te njegovoj supruzi Ameli Šehović-Mehmedagić Amerika je uvela nove sankcije.

Platili 2 miliona KM za čuvanje političara! Visina troškova osiguranja štićenih osoba po svim kategorijama osiguranja u proteklih deset mjeseci ove godine na poziciji putnih troškova iznosila je čak 2.023.251,43 KM.

Josip Juratović uoči Samita o zapadnom Balkanu: BiH čeka mart za zeleno svjetlo.

Komentar dana „Ambasador kakav BiH treba“ napisala je naša novinarka Larisa Sarajlić-Ramović.

Profesor Željko Šain o rekordnim prihodima: Izmirujemo dugove, nemamo projekte. Prvi put od osnivanja prihodi Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH ove godine će iznositi više od 10 milijardi maraka, pa se i budžeti svih nivoa vlasti planiraju u mnogo većim iznosima od dosadašnjih.

Ličnost dana je dr. Alen Pilav: Promptne promjene.

Otkrivaju se detalji nakon napada 7. oktobra: Izraelci po krenuli „Hanibal protokol“. Još jedan izraelski svjedok otkrio je da su izraelski tenkovi 7. oktobra pucali na pripadnike Hamasa i izraelske građane, uzrokujući smrt najmanje 14 izraelskih talaca u jednoj kući, a među kojima je bilo i djece.

Bliži se 2024. godina, brojni gradovi imaju adute: Doček Nove godine donosi turističke rekorde? Nova godina se bliži, a brojni gradovi u Bosni i Hercegovini imaju svoje adute za doček najluđe noći, što će, zasigurno, privući ogroman broj posjetilaca. Sudeći prema podacima s najpopularnijih platformi za rezervaciju smještaja, u većini gradova, posebno većim, mogli bi pasti i rekordi.

Podijeljena mišljenja građana o prijestonici BiH: Za jedne je Sarajevo svjetski grad, a za druge povod za odlazak.

Volonterka Crvenog križa Edina Pačuković okićena medaljom “Florence Nightingale”: Najviše me vesele rad s mladima i djecom te pomoć zajednici.

Roditelji poginule Alme Suljić nakon što je Berberović negirao krivicu: Ne pristajemo ni na kakve dogovore, tražimo maksimalnu kaznu. Naglasili su da ne pristaju ni na kakve dogovore i ustupke.

Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi: Mladen Samardžija pao na Jahorini. Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropskoj uniji, uhapšen je jučer u akciji „Tokio“, koju su proveli pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Gornji Srebrenik na listi projekta „Najljepša sela u BiH“: Cilj je da svoje mjesto nađe na turističkoj mapi BiH.

Danas počinje 6. sajam “Knjige u nišama“: Knjige nisu skupe, ali vrijede kao zlato. Šesto izdanje Sajma izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine “Knjige u nišama“ (KUN) počinje danas u Bosanskom kulturnom centru (BKC) i trajat će do 16. decembra.

Mirza Selimović promovirao nove pjesme: Neću se žaliti na posao dok god ga imam.

Postali dio programa FS Saudijske Arabije: Šta Željo ima od Saudijaca.

Još dva učesnika naredne runde: Mančester junajtedu potrebno čudo. Večerašnjim utakmicama 6. kola grupne faze Lige prvaka dobit ćemo još dva učesnika naredne runde najjačeg evropskog takmičenja.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.