REAKCIJE

Špirić o današnjem hapšenju pripadnika ISIL-a: Profesionalni rad OSA-e i drugih agencija daje rezultate

Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali, naveo je

Nikola Špirić. Armin Durgut / PIXSELL

H. J. I.

18.11.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da današnje hapšenje pripadnika terororističe organizacije ISIL potvrđuje "da predstavnici Republike Srpske nisu bez argumenata potencirali postojanje ovog problema u BiH", te da rad i saradanja institucija za sprovođenje zakona daju rezultate. 

- Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i sigurnosnih agencija - istakao je Špirić.

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, Granične policije BiH i OSA-e dala rezultate u akcijama sprječavanja terorirzma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

- Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OSA-e problem su bili srbijanski profesori i nekakav maligni ruski uticaj. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj - rekao je Špirić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.