"AVAZ" SAZNAJE

Ibrahim Hadžibajrić ostaje u pritvoru još tri mjeseca

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva da se Hadžibajriću, bivšem načelniku Općine Stari Grad, produži pritvor

Ibrahim Hadžibajrić. Fena

M. Aš.

6.11.2023

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva da se Ibrahimu Hadžibajriću, bivšem načelniku Općine Stari Grad, produži pritvor još za tri mjeseca, saznaje portal "Avaza".

Ova informacija potvrđena je za "Avaz" i iz Kantonalnog suda Sarajevo. Hadžibajrić se nalazi u KPZ Zenica od maja ove godine, kada su ga uhapsili pripadnici FUP-a.

Podsjetimo, u akciji "Start", osim Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović, uhapšeni su tada i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik, te Mehmed Dedić i Emina Rogo, koji su zatim predati Tužilaštvu BiH.

No, svi se nalaze na slobodi, osim Hadžibajrića, tačnije određene su im mjere zabrane. Danas će Vojkoviće napustiti i Hadžibajrićev sin Seid.

Ibrahim Hadžibajrić se tereti za izborne prevare, kao i za nenamjensko trošenje 154.721 KM.  Osumnjičen je i za primanje mita u iznosu od 150.000 KM. Blokirani su mu računi i imovina u Hrvatskoj.

Inače, Hadžibajrića su na Skyu zvali Beg i Hadžija, što je u sudnici pročitao tužilac Darko Soldat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.