ČUVAR FOTELJE U NEMILOSTI

Bakir ponizio Džaferovića: Kako je donedavni član Predsjedništva ostao bez pozicije potpredsjednika SDA

Delegati su, po naredbi, odlučili da je važnije šta je uradio osuđeni Novalić, nego Džaferović koji je bio član Predsjedništva BiH

Džaferović: Nije među devet potpredsjednika SDA. N. Šaljić

Miralem  Aščić

14.10.2023

Na Kongresu SDA danas je izabrano i devet potpredsjednika stranke, a zanimljivo je da se na listi nije našlo ime za Šefika Džaferovića, donedavnog člana Predsjedništva BiH.

Mnogi u SDA smatraju da je Bakir Izetbegović na ovaj način ponizio čovjeka koji mu je bio čuvar fotelje u Predsjedništva a na njegovo mjesto, nakon glasanja upao je crnolistaš Fadila Novalić.

I to pokazuje svu tragediju ove stranke. Delegati su, po naredbi, odlučili da je važnije šta je uradio osuđeni Novalić, nego Džaferović koji je bio član Predsjedništva BiH.

Pitanje je da li se Džaferović našao u nemilosti Izetbegovića jer je glasao protiv održavanja Konvencije i zalagao se za Kongres. Isto je tražio i Safet Softić.

Inače, na ovom Kongresu je palo 6 potpredsjednika. Mjesta nema ni za generala Refika Lendu. Niti jedan potpredsjednik ne dolazi iz Krajine.

Jedina opcija da Šefik uskrsne među potpredsjednicima jeste da Novalić postane generalni sekretar stranke a Džaferović dođe na njegovo mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.