SASTANAK U BANJOJ LUCI

Badnjević i Džuvo o jačanju saradnje između IDDEEA-e i OSA-e

Direktori su istakli važnost međusobne razmjene informacija i koordinacije u cilju očuvanja sigurnosti i integriteta Bosne i Hercegovine

Sa održanog sastanka. Fena

FENA

4.10.2023

Sastanak između direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine Almira Badnjevića i direktora Obavještajno-sigurnosne Agencije BiH Almira Džuve, predstavljao je važan korak u jačanju međusobne saradnje ovih institucija.

Pitanja od zajedničkog interesa

Sastanak je održan u sjedištu Agencije za identifikacione dokumente u Banja Luci, te je bio fokusiran na pitanja od zajedničkog interesa, kako bi se osigurala veća efikasnost u radu obje agencije.

Direktori su istakli važnost međusobne razmjene informacija i koordinacije u cilju očuvanja sigurnosti i integriteta Bosne i Hercegovine.

- Saradnja između naših agencija je od suštinskog značaja za očuvanje sigurnosti i integriteta naše zemlje. Radimo zajedno kako bismo osigurali da identifikacioni dokumenti i evidencija budu tačni i pouzdani - istakao je Badnjević.

Bezbjednost građana BiH

Džuvo je kazao kako je ovaj sastanak samo početak njihovih nastojanja da ojačaju saradnju između agencija.

- Radimo u interesu bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine, i zajedno ćemo uložiti napore kako bismo postigli naše ciljeve - kazao je Džuvo.

Obje agencije su potvrdile svoju posvećenost zajedničkom radu i razmjeni informacija kako bi se očuvala sigurnost i stabilnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz IDDEEA-e.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.