PROPAGANDA NA DJELU

Magazinović "pogodio u živac": Napuštali bi institucije, a dva dana traje drama oko cca 500 KM kazne

Podsjetio na odredbe Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine

Magazinović: Oglasio se na Facebooku. Avaz

Nerma Ajnadžić

13.9.2023

U jeku najava zaposlenika iz RS u državnim službama da će napustiti institucije Bosne i Hercegovine, kao i medijskih pritisaka otkako je kleveta ponovo kriminalizira u manjem bh. entitetu RS, kao i zabranjivanja medijima da prisustvuju određenim konferencijama, dok se pojedinim odobrava, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović na Facebooku je prokomentirao prilog RTRS-a.

U kojem se spominje upravo on. Čini se da je Magazinović, podsjećanjem na odredbe Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, prema kojima su propisane kazne za one koji su članovi upravnih odbora i drugih odbora političke stranke ili ukoliko slijede instrukcije političkih stranaka, "pogodio u živac".

Kazne sežu od dvije do pet hiljada KM.

- Napuštali bi institucije, a dva dana traje drama oko cca 500 KM kazne.

Ovaj prilog RTRS se treba izučavati kao primjer propagande i dezinformacija.

Ni jedna jedina riječ - od najave do kraja priloga se ne bavi suštinom i istinom - da je državnim službenicima zabranjeno slijediti političke instrukcije i javno izražavanje političkih stavova. Ta istina stoji u zakonu i ne mislim se o njoj raspravljati - napisao je Magazinović na Facebooku uz video medijskog priloga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.