KOČIĆEV ZBOR

Mesi i Gareša pobijedili na Manjači

Rade Božić iz Stričića do posljednjeg trenutka se nadao da će njegov rogonja Jablan osvojiti pehar u srednjoj kategoriji, ali je on izgubio u finalu

Sa jučerašnje koride. Siniša Pašalić / Ringier

S. S. / Srpskainfo

28.8.2023

Bik Mesi, vlasnika Benita Brajkovića iz Kiseljaka, pobjednik je jučerašnje koride na Kočićevom zboru i osvajač titule "Jablan" u teškoj kategoriji, piše Srpskainfo.

U srednjoj kategoriji novi šampion je bik Gareša iz štale Ante Tubića iz Mrkonjić Grada.

Rade Božić iz Stričića do posljednjeg trenutka se nadao da će njegov rogonja Jablan osvojiti pehar u srednjoj kategoriji, ali je on izgubio u finalu. Nije mu pomoglo ni čuveno kočićevsko ime, ni prednost domaćeg terena.

Uzbudljive borbe

U finalu je izgubio i Roki, bodač vlasnika Stevana Kričkovića sa Grmeča.

Kako je za Srpskainfo potvrdio Dušan Savanović Savan, organizator sportskih takmičenja na 58. Kočićevom zboru, borbe su bile uzbudljive, ali u znaku prijateljstva i fer pleja.

– Čestitamo pobjednicima, ali čestitamo i svim učesnicima, koji su doprinijeli da ovo bude jedna od najboljih korida u skoro šest decenija postojanja Kočićevog zbora. Kao domaćini smo dokazali da su na Manjaču svi dobrodošli, bez obzira na to odakle dolazili – rekao je Savan.

Visoke nagrade

Pobjedniku u teškoj kategoriji slijedi nagrada od 5.000 KM, dok će osvajač titule u srednjoj kategoriji dobiti nagradu od 3.000 KM.

Oni koji nisu osvojili titulu, dobili su honorare, odnosno nadoknadu putnih troškova u iznosu od 100 KM do 900 KM, u zavisnosti od toga koliki su put prevalili do Manjače.

U ovogodišnjoj koridi učestvovalo je ukupno 30 bikova širom BIH

Najbrojniju ekipu imali su uzgajivači iz Posušja i okoline koji su na Manjaču došli sa šest bikova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.