ŽIVJELI TU 19 GODINA

Denis i Đengiz Onder, koje je ubio monstrum iz Gradačca, su porijeklom s Peštera: Poznato kako su došli u BiH

Neko vrijeme su živjeli i u Sjevernoj Makedoniji

Denis i Đengiz Onder. Facebook

S. S. / Sandžak Danas

17.8.2023

Nermin Sulejmanović je u petak krenuo u svoj krvavi pir u kojem je ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a onda je nastavio sa ubijanjem Denisa i Đengiza Ondera te ranivši još tri osobe.

Kako piše Sandžak Danas Onderi su zapravo pripadnici ugledne porodice Lekić, koja potiče sa Peštera. Đengiz Onder, čovjek čiji je neprestani trud donio ugled i koji je postao uspješan poslovni magnat u Turskoj, preselio se u Gradačac 2004. godine.

Prije tog preseljenja, neko vrijeme je zajedno sa porodicom boravio i u Sjevernoj Makedoniji. Tokom mnogih godina, posvetio se poslu sa parfemima, postavši jedan od vodećih distributera. Njegova ambicija se protezala i na područje BiH, gdje je želio proširiti svoj uspješni posao.

Njegov korak ka Gradačcu nije bio samo poslovna i geografska odluka, već i duboko simboličan, s obzirom na uticaj porodice Lekić, koja je imala značajnu ulogu u različitim državnim krugovima i poslovnim arenama BiH.

Korijen sukoba između Džengiza i Nermina Sulejmanovića je, prema nezvaničnim izvorima, povezan sa Dženanom, kćerkom Džengiza, piše Sandžak Danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.