PRIVREDNICI OČAJNI

Sapna i Teočak već 24 sata bez struje i vode: Građani traže reakcije nadležnih

S obzirom na visoke temperature, građani strahuju za hranu u frižiderima i zamrzivačima

Pozivaju na kolektivni bojkot plaćanja usluga elektrodistribucije. Facebook

E. A.

2.8.2023

Građani općina Sapna i Teočak, zbog kvara, od jučer ujutro su bez električne energije i vode. 

Nije to ništa novo za građane ovih dviju općina, koji uvijek strahuju s prvim vjetrom, kišom, snijegom. Ovog puta sve se desilo u "po bijelog dana" na temperaturi od 30-ak stepeni Celzijusa. 

S obzirom na visoke temperature, građani strahuju za hranu u frižiderima i zamrzivačima, a privrednici su očajni, posebno trgovci i ugostitelji. 

Mrtvo slovo na papiru

Sapnjaci i Teočani se još sjećaju "mračnog ulaska" u 2018. godinu. Tada su povodom čestih prekida u snabdijevanju električnom energijom, a što je kulminiralo u noći 31. decembra 2017., održane vanredne sjednice OV Sapna i Teočak.

Rukovodstvo Elektrodistribucije Tuzla tada je obećalo da će učiniti sve da se ovaj problem riješi. Međutim, obećanje je ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Rijetko prođe neki dan, a da ne dođe do nestanka struje. Zbog nemara nadležnih najviše ispaštaju građani. Nije pojmljivo da u 21. vijeku zbog isključenja struje nemaju pune baterije na mobitelima, moraju strahovati za hranu i piće u frižiderima, a uz struju nemaju ni vodu. 

Kolektivni bojkot

Kako se radi o rubnim i nerazvijenim općinama, pitanje je ko će da investira u općine u kojima se ne može garantovati ni struja 24 sata bez prekida. 

Pozivaju na kolektivni bojkot plaćanja usluga Elektrodistribuciji koja je još jednom pokazala nemar i potvrdila da im je do Sapne i Teočaka stalo kao do "lanjskog snijega".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.