POTPISAN UKAZ

Dodik: Sve u skladu s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom

Oni kojima je glava ostala u devedesetim ne zaslužuju da se bave politkom 2023. godine, poručio je Dodik jučer

Dodik: Morali odbraniti interese. N. Šaljić / Avaz

A. O.

8.7.2023

Posljednje odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) objavljene su jučer u Službenom glasniku BiH, a među njima je i ona kojom se obustavlja zakonodavni postupak donošenja Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

Milorad Dodik, predsjednik RS jučer je potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona kojeg je visoki predstavnik Šmit “obustavio”.


Potpisani Ukaz. Printscreen

Podsjetimo, Dodik je kasno sinoć izjavio da je Narodna skupština RS morala je da odbrani interese RS i, kako on navodi, ona je to i učinila.


Službeni glasnik BiH. Printscreen

- Sve u skladu s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zastrašivanje građana ugrožavanjem mira i pominjanje devedesetih samo je izgovor za nešto što pojedinci očekuju da će se desiti, a nikako realan presjek situacije u BiH. Sva pitanja koja su otvorena u BiH su samo i isključivo političke prirode i biće riješena političkim putem. Oni kojima je glava ostala u devedesetim ne zaslužuju da se bave politkom 2023. godine bilo da su u FBiH ili u nekoj od ambasada - poručio je Dodik.

Predsjednik bh. entiteta RS potpisao je jučer Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.