UPOZORENJE

Stanje na putevima u BiH: Vozači oprezno vozite, mogući odroni

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle, dok zbog mjestimično jakog vjetra skreće se pažnja na šire područje Bihaća

Odron na cesti. FACEBOOK / ILUSTRACIJA

A. O.

27.12.2022

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a vozači se upozoravaju i na učestale odrone i savjetuje im se opreznija vožnja. 

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle, dok zbog mjestimično jakog vjetra skreće se pažnja na šire područje Bihaća.

Zimska oprema

 Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).


Granični prijelaz

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, navode iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.