VANDALSKI ČIN

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara: Osuđujemo napade na Sabornu crkvu

Našim prijateljima, srpskoj zajednici u Mostaru, šaljemo poruke zajedničke snage u nadi da ćemo zajedno umanjiti strahove i zabrinutost od ovakvih nedjela, poručeno je u saopćenju

Marić: Pozivamo organe na brzu i efikasnu reakciju. FENA

A. O.

7.12.2022

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić najoštrije je, u svoje i uime Gradskog vijeća, osudio vandalizam koji se dogodio u mostarskoj Sabornoj crkvi.

- Kao prijatelji i podrška projektu izgradnje Saborne crkve u Mostaru, koja je simbol Mostara bez koga nema istinskog duha našeg grada te jedna od najljepših mostarskih građevina sa kojom se svi zajedno ponosimo, osuđujemo napade na nju i pozivamo organe na brzu i efikasnu reakciju - navodi se u saopćenju te izražava solidarnost sa Pravoslavnom crkvom i srpskom zajednicom u Mostaru.


Kako je istaknuto, na raspolaganju su da zajednički učine da se Saborna crkva što skorije vrati u funkciju u pogledu načinjene štete.

- Našim prijateljima, srpskoj zajednici u Mostaru, šaljemo poruke zajedničke snage u nadi da ćemo zajedno umanjiti strahove i zabrinutost od ovakvih nedjela - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.