BIHAMK UPOZORIO

Vozači oprez: Kolovoz mokar, učestali odroni

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Kolovoz vlažan. ILUSTRACIJA

A. O.

4.12.2022

Kolovoz je ovoga jutra mjestimično mokar ili vlažan, a pažnja se skrećena učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajamo doline rijeka Save i Drine, kao i putne pravce: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Sarajevo-Zenica-Doboj, Bihać-Bosanski Petrovac, Bihać-Velika Kladuša i Kaonik-Vitez-Novi Travnik.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, poručuju iz BIHAMK-a.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.