INTERVJU ZA RUSKU GAZETU

Dodik: Mladi iz RS treba da nauče ruski, to je način da se uspostave duboke kulturne veze

Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, naveo je Dodik

Dodik: Rusija štiti interese RS. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

7.10.2022

Aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dao je intervju za "Rusku gazetu" gdje je rekao da je Rusija najvažniji diplomatski saveznik RS.

Dodao je da ona štiti interese tog bh. entiteta u međunarodnoj političkoj areni i u okviru ključnih organizacija, naročito UN-a. 

- Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner - rekao je Dodik.

Kako je on naveo, postoji mnogo mogućnosti za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i RS, posebno u pogledu ne u potpunosti realizovanog potencijala saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.

- Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima - rekao je Dodik za Rusku gazetu i dodao da je to jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lako graditi politička i ekonomska saradnja.

Objava Ruske gazete. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.