DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Očekuje nas poskupljenje hljeba

Odlazak stanovništva iz BiH, koji je, prema mišljenju mnogih, dosegao razmjere egzodusa, pandemija koronavirusa samo je privremeno usporila, za šest mjeseci BiH napustila 81.000 ljudi

Piše: Avaz.ba

31.8.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem broju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Očekuje nas poskupljenje hljeba.

U BiH jučer je obilježen Međunarodni dan nestalih osoba. U našoj zemlji i 26 godina nakon rata za hiljade osoba sudbina je nepoznata, a mnogi sanjaju da nađu barem jednu kost najmilijih. 

Advokat Damir Koldžo je prošle sedmice Tužilaštvu Kantona Sarajevo podnio još jednu prijavu protiv Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i generalne direktorice Sebije Izetbegović. Ovo je treća prijava koju je Koldžo predao uime porodica koje su izgubile najbliže zbog, kako se navodi u prijavi, nemara u liječenju, a riječ je o Covid pacijentima.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Zaštitimo djecu.

Odlazak stanovništva iz BiH, koji je, prema mišljenju mnogih, dosegao razmjere egzodusa, pandemija koronavirusa samo je privremeno usporila. Pročitajte koliko je osoba u ovoj godini napustilo BiH.

Vlasti su opet zakazale, ovog puta u pomoći poljoprivrednicima. Oni upozoravaju da će nestašica pšenice donijeti poskupljenje hljeba.

Ličnost dana je Marko Atila Hoare: Prijateljstvo i podrška.

Iako je još krajem maja optimistično najavljeno da je Bosna i Hercegovina na korak do legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, to se još nije desilo. Pročitajte gdje je zapelo u vezi s legalizacijom kanabisa.

Opasno narkotičko sredstvo rašireno je u regionu: Droga za silovanje stigla i u BiH?

Nakon ubistva državljanke BiH raspisana je potjernica za bivšim suprugom.

Brend „Dolce & Gabanna“ svjetskih dizajnera Domenika Dolčea (Domenico Dolce) i Stefana Gabane (Stefano Gabbana) predstavio je svoju najnoviju kolekciju „Alta Moda“ u Veneciji. Dok su u publici superbogati klijenti, pistom su šetale ljepotice.

Selektor U21 reprezentacije BiH Slobodan Starčević jučer je u Zenici okupio naše mlade fudbalere, koje ove sedmice očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Naš tim 3. septembra igra protiv Republike Irske, dok će četiri dana kasnije odmjeriti snage sa Švedskom.

Amir Hadžiahmetović pred sutrašnji duel s favoriziranim Francuzima poručuje: Vjerujem u našu ekipu.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.