OPĆINA STARI GRAD

Općina Stari Grad i Grad Sarajevo će zajednički raditi na kapitalnim projektima

Općina Stari Grad i Grad Sarajevo zajedno u kapitalnim projektima za napredak zajednice

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
H. J. I.

21.11.2023

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić ugostio je danas gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić. Ovaj susret je označio početak saradnje između lokalne i gradske vlasti, naglašavajući važnost partnerstva između Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Sarajeva, kako bi se zajedno radilo na unapređenju života građana.

Načelnik Čengić je istakao svoju posvećenost jačanju lokalnih institucija i potrebu za zajedničkim naporima ka ostvarenju boljeg okruženja za sve stanovnike Starog Grada i Sarajeva. S druge strane, gradonačelnica Karić je izrazila podršku i spremnost Gradske uprave da pruži sveobuhvatnu podršku projektima koji će unaprijediti infrastrukturu, kulturu i socijalni aspekt života u općini. Ovaj susret je bio prilika za razgovor o ključnim projektima i planovima za budućnost.

Nakon održanog radnog sastanka i usaglašavanja, u decembru je dogovoreno potpisivanje Sporazuma između Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Sarajevo radi zajedničke realizacije nekoliko ključnih projekata i to:

1. Rekonstrukcija vrtića Agan Bostandžić
2. Izgradnja View point vidikovca na Špicastoj stijeni
3. Izgradnja igrališta Medrese
4. Izvođenje radova rasvjete tunela Vratnik na magistralnoj cesti, dionica Šeherćehajin most – Korija
5. Rekonstrukcija fasada u ulici Zelenih beretki
6. Izrada glavnog projekta za rekonstrukciju Bitrik kule
7. Postavljanje besplatnog klizališta na Trgu Prve brigade policije preko puta Vijećnice
8. Izgradnja zip line

Oboje su na kraju susreta izrazili optimizam i spremnost za buduću saradnju, obećavajući čvrsto partnerstvo u ostvarivanju ciljeva koji će doprinijeti napretku i prosperitetu svih građana općine Stari Grad Sarajevo.

Sasatanku su pored načelnika Čengića i gradonačelnice Karić prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić, predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, predstavnici gradskih i općinskih službi, te gradski i općinski vijećnici: Vedad Deljković, Jasmin Skorupan, Muamer Mekić i Almedin Miladin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.