VIJESTI

Kurs JavaScript programiranja: Besplatno za sve koji žele da postanu web developeri

Sponzorisani tekst

21.6.2018

JavaScript je jedan od najpopularnijih skriptnih jezika na internetu, koji zbog svojih karakteristika spada u 3 najvažnija jezika koje je neophodno savladati da biste izgradili uspješnu karijeru web programera.

Upravo iz tog razloga ITAcademy u Sarajevu organizuje ovaj besplatan IT kurs, koji će svim početnicima omogućiti da naprave prvi i najvažniji korak ka visoko plaćenom poslu u oblasti kojoj najviše nedostaje školovanog kadra.


Prijavite se i obezbijedite svoje mjesto na kursu Core JavaScript Programming, koji će početi 25. juna u prostorijama ITAcademy, na adresi Zmaja od Bosne 16, Kubus D, u centru Sarajeva. Ovaj kurs je idealna priprema za sve one koji žele da upravo IT vještine budu njihov alat koji im može donijeti prosječnu zaradu od oko 1.200 KM.

IT sektor – budućnost koja je stigla

Informacione tehnologije su najjednostavniji put ka sigurnom i dobro plaćenom poslu širom svijeta, a ovakav trend nije zaobišao ni BiH. U poređenju sa drugim oblastima, programeri i ostali IT stručnjaci veoma brzo mogu pronaći posao koji će im obezbijediti ugodan život.

S obzirom na to kojom brzinom napreduje razvoj modernih tehnologija, u budućnosti se očekuje otvaranje još više novih radnih mjesta za IT stručnjake sa najsavremenijim obrazovanjem. Upravo iz tog razloga, ovo je pravi trenutak da započnete sa školovanjem koje vas priprema za zanimanje programera.

JavaScript kurs – vaša ulaznica u svijet web programiranja

JavaScript kao jedan od najpopularnijih skriptnih jezika na internetu koristi se za unaprijeđivanje dinamike web stranica, odnosno kreiranje kompleksnih programa na sajtu. Programiranjem u JavaScriptu nastaju svi animirani grafički elementi, interaktivne mape i sve ostalo što možemo vidjeti na svakom sajtu osim statičkih informacija.

Tokom mjesec dana trajanja ovog kursa usvojićete upravo one vještine koje će biti vaš temelj za dalje usavršavanje u oblati web programiranja. Osim toga, upoznavanje sa osnovama JavaScript programiranja pomoći će vam da razvijete računarsku logiku, tj. programerski način razmišljanja. Na taj način za učenje svakog sljedećeg programskog jezika biće vam potrebno znatno manje vremena i truda.


Pomoć iskusnog predavača za efikasnije učenje

Predavač na ovom kursu biće Deniz Rovčanin, softver developer sa višegodišnjim iskustvom u kompaniji Ministry of Programming. Ova uspješna IT kompanija okuplja trenutno 70 kreativaca koji se bave proizvodnjom softvera i primarno radi sa inovativnim internacionalnim kompanijama na kreiranju web, mobilnih i desktop aplikacija. Imati priliku učiti od ovog iskusnog predavača dodatna je privilegija za polaznike koji će moći u kratkom vremenskom roku da savladaju praktične vještine programiranja u JavaScriptu. Kroz adekvatne primjere Deniz će programiranje približiti čak i onim polaznicima koji se do sada nisu susretali sa pisanjem kodova.

Jednogodišnje školovanje koje vas priprema za najplaćenija IT zanimanja

Odsjeci na ITAcademy fokusirani su na usvajanje najtraženijih praktičnih IT vještina. Učenje po specijalizovanim programima i posvećenost najstručnijih predavača omogućavaju vam da se za samo 12 mjeseci u potpunosti pripremite za rad na najzahtevnijim IT projektima.

Svaki program školovanja sačinjen je od najkvalitetnijih IT kurseva koji vas obučavaju za novo zanimanje. Jedan od takvih kurseva je upravo i kurs Core JavaScript Programming, koji predstavlja i odličnu pripremu za nastavak školovanja na ITAcademy, koja trenutno vrši rezervaciju mjesta za jesenji semestar sa čak 30% popusta.

Prijavite se što prije i obezbijedite svoje mjesto

Svi zainteresovani za pohađanje besplatnog kursa JavaScript programiranja mogu se prijaviti online putem ove prijave. Podsjećamo vas da je broj slobodnih mjesta ograničen, zato ne oklijevajte. Obezbijedite svoje mjesto na vrijeme. Predznanje za pohađanje ovog kursa nije neophodno, sve što vam je potrebno jeste vaša riješenost da savladate vještine koje će vas svrstati u najtraženije stručnjake današnjice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.