KVALIFIKACIJE ZA EP

Marko Panić, desni bek rukometnih "Zmajeva": Popraviti dojam protiv Crne Gore

Tačno se vidi da se ne znamo, da fali i kvalitet, kazao je naš reprezentativac

Panić (desno): Nije sve bilo negativno. Avaz

Piše: Er. Bijedić

15.10.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je poraz od Slovenije u Mariboru (28:20) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Novi sastav predvođen selektorom Irfanom Smajlagićem se držao nekih 40 minuta, odnosno do minusa od dva gola (15:13), da bi domaćini kasnije kreirali konačnih plus osam.


Bez alibija

- Ne mogu tražiti neki alibi, nismo bili dobri, ni na nivou. S obzirom na sve što se izdešavalo, da smo prvi put zajedno, ipak je nakon 39 minuta bilo samo dva razlike za njih (15:13). O Slovencima ne treba puno pričati, oni su ozbiljna ekipa. Kod nas se vidjelo puno nejasnoća u igri, detalja koje treba popraviti, tačno se vidi da se ne znamo, da fali i kvaliteta pa dođe do nervoze. Tako da je bila jako kompleksna utakmica i veliki test koji smo polu-položili jer nije sve bilo negativno. Nadam se da ćemo sabrati utiske, raditi na greškama koje smo pravili i protiv Crne Gore popraviti naš nivo igre – istakao je za „Dnevni avaz“ desni bek Marko Panić koji je bio naš najefikasniji igrač s četiri pogotka.

Naš A tim je prvi put na terenu u ovom sastavu i sigurno je da rukometašima treba više zajedničkog treninga kako bi bolje funkcionirali kao ekipa.

- Trenutno smatram da se prvo moramo bazirati na sebe jer imamo trenutaka da odradimo nešto odlično, a onda imamo period od nekih 15 minuta gdje ne znamo kuda udaramo. Ima dosta stvari koje trebamo popraviti, ali imamo jako malo vremena zajedno - rekao je Panić.


Kvalitetnija ekipa

Utakmice ne čekaju. Novi EHF termin je u nedjelju (20 sati) kad će u Skenderiji gostovati Crna Gora.

- Oni imaju nekoliko povrijeđenih igrača, ali su opet kvalitetnija ekipa od nas, to je sigurno. Prošle godine su na EP-u bljesnuli i pobijedili Hrvatsku. Mislim da se nama takav bljesak trenutno ne može desiti. Oni imaju individualni kvalitet, ali i kao tim unutar kojeg se stvorio nacionalni naboj i daje im još veći vjetar u leđa. Mi smo odradili meč sa Slovenijom, analizirat ćemo to, ostaviti iza sebe i okrenuti se nedjelji jer nemamo vremena za žaljenje. Pričao sam malo s Nikolom Prceom koji je gledao Crnu Goru protiv Kosova, i rekao je da se može igrati s njima. Idemo popraviti dojam, svako od sebe treba krenuti, probati popraviti individualne greške i nadati se pozitivnom rezultatu. Što bi rekli Crnogorci: “Čelo u čelo pa kome pukne” - zaključio je Marko Panić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.