PREMIJERŠIP

Everton pobijedio Liverpul i srušio im šampionske snove

Redsi četiri kola prije kraja imaju tri boda manje od prvoplasiranog Arsenala, dok Siti ima bod manje, ali koji ima dvije utakmice manje

Detalj s utakmice Everton - Liverpul. AP

N. H.

24.4.2024

Fudbaleri Evertona su pobijedili Liverpul rezultatom 2:0 i tako svom mrskom gradskom rivalu srušili snove o osvajanju titule prvaka Engleske. 

"Karamele" su povele u 26. minuti nakon što je poslije jednog slobodnog udarca užasno reagirala gostujuća odbrana, a na kraju je to iskoristio Džerad Brentvejt (Jarrad Branthwaite) koji je zatresao mrežu "Redsa". 

Prijetio je Liverpul preko Nunjeza (Nunez) i Diaza, ali oni nisu uspjeli matirati golmana Pikforda (Pickford). 

Na sljedeći gol se čekalo do 58. minute, a za Liverpul je ponovo bio koban prekid. Naime, poslije jednog kornera samo u petercu je ostao Dominik Kalvert-Levin (Dominic Calvert-Lewin), koji je nebeskim skokom i sjajnim udarcem matirao Alisona. 

Imao je i Eliot (Eliott) priliku smanjiti prednost Evertona pred sami kraj susreta, ali i to nije prošlo Pikforda. 

Na kraju, Liverpul se ovom pobjedom više-manje oprostio od borbe za titulu prvaka. Četiri kola prije kraja imaju tri boda manje od prvoplasiranog Arsenala, dok Siti ima bod manje, ali koji ima dvije utakmice manje. 

Everton je ovom velikom pobjedom pobjegao još više od opasne zone i sada imaju 33 boda, osam više od 18-plasiranog Lutona.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.