TRENER JEDINSTVA

Nedžad Žerić za "Avaz": Fudbalska euforija trese Bihać

Svi nestrpljivo iščekuju meč sa Zrinjskim, rekao je Žerić

Žerić: Želimo se vratiti na mjesto koje zaslužujemo. NK Jedinstvo Bihać

28.2.2024

Prava fudbalska euforija vlada u Bihaću. Nakon dugo vremena pozitivni vjetrovi pušu u Jedinstvu, a ponos grada s Une danas će u okviru četvrtfinala Kupa BiH dočekati Zrinjski (13:00). Jedinstvo je jedini prvoligaš među osam najboljih ekipa Kupa, a rundu ranije eliminirao je GOŠK.

O meču sa Zrinjskim, euforiji u Bihaću, ali i sve boljim igrama Jedinstva za „Dnevni avaz“ govorio je šef stručnog štaba Nedžad Žerić.

Stare staze

- Priuštili smo sebi i svojim navijačima utakmicu protiv prvaka BiH i prve bh. ekipe koja je igrala grupnu fazu evropskog takmičenja u historiji. U gradu vlada dobra fudbalska atmosfera, svi nestrpljivo iščekuju meč.

Oni stariji se sjećaju vremena, prije 15-20 godina kada je Jedinstvo igralo zapaženu ulogu u našem fudbalu. I svi želimo da se u dogledno vrijeme Jedinstvo vrati na mjesto koje zaslužuje – istakao je Žerić.

Pod Borićima će ponovo gostovati veliki klub i, prema svim najavama, očekuje se sjajan fudbalski ambijent.

Korak naprijed

- U jesenjem dijelu je gostovao Čelik nakon dugo vremena i to je bila jedna dobra fudbalska predstava. Nadam se da sve ovo što se dešava da su jedan korak Jedinstva prema naprijed. Svi su zaslužili to, ne samo Bihać, nego i cijela ova regija – poručio je Žerić za „Dnevni avaz“.

Kazao je da Grad stoji uz Jedinstvo, da se radi na infrastrukturi – tu su radovi na terenu s umjetnom travom, a LED semafor će imati „premijeru“ protiv Zrinjskog.

U okviru četvrtfinala Kupa BiH sastaju se još Borac – Sarajevo (18:30) i Posušje – Sloga Meridian (četvrtak, 16:00). Meč Široki Brijeg - Velež odgođen je za 6. mart.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.