POMOĆNIK U STRUČNOM ŠTABU

Jusufbegović: Ne može se reći da smo favorit protiv Luksemburga, poraz nije tragedija

Naša reprezentacija u četvrtak igra protiv Luksemburga na gostujućem terenu

Nedim Jusufbegović. N/FSBiH

N. H.

14.11.2023

Fudbalska reprezentacija BiH se priprema za posljednje susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. "Zmajeve" prvo očekuje gostovanje u Luksemburgu, a zatim ovaj ciklus kvalifikacija završavamo na domaćem terenu protiv Slovačke. 

Nakon završenih treninga medijima se obratio pomoćni trener u stručnom štabu Nedim Jusufbegović. 

- Kolašinac nije spreman, ostali su zdravi. Na jutrošnjem treningu svi odradili odlično - rekao je Jusufbegović i dodao:

- Očekujemo da podignemo razinu igre, da više obratimo pažnju na tranziciju i posjed lopte. Gledat ćemo da ćemo to unaprijediti. Luksemburg je ozbiljna reprezentacija, ne možemo reći da smo tu favoriti. Eventualni poraz u tom kontekstu ne bi bio velika tragedija. Želimo pobijediti, ali i da vidimo neke nove igrače. 

Bitno je da se predstavimo u dobrom izdanju, idemo reprezentaciji koja je ozbiljna i ne smatramo da je to ista selekcija od prije deset godina.

Jusufbegović je dodao da nije još odlučeno u kojoj ćemo formaciji izaći protiv Luksemburga.

- Još razmišljamo o formaciji. Imamo igrački kadar koji može odgovoriti na više formacija. Profil igrača je dosta različit, blizu smo da igramo slično kao prošle utakmice - rekao je Jusufbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.