LEGENDARNI STRUČNJAK

Vahid Halilhodžić o reprezentaciji BiH za "Avaz": Popit ćemo kafu, uvijek sam spreman pomoći

Nekad kada gledam reprezentaciju BiH imam osjećaj da mi fali borbenosti, kazao je Halilhodžić

Halilhodžić: Voljan pomoći "Zmajevima". AP

12.9.2023

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć na gostovanju kod Islanda (1:0) i tako je praktično ostala bez šansi za odlazak na Euro kroz kvalifikacije. 

Tim povodom kontaktirali smo Vahida Halilhodžića, najboljeg bh. stručnjaka, kako bi prokomentarisao stanje u redovima "Zmajeva", a otkrio je za portal "Avaza" da je itekako spreman pomoći reprezentaciji, kao i da će uskoro "sjesti na kafu" s čelnicima N/FS BiH, kako bi im dao svoje viđenje situacije . 

- Ja sam uvijek spreman pomoći mojoj državi. Imam privatne razloge za dolazak u BiH. Vjerovatno može doći do toga da popijemo kafu, da ja dam svoje mišljenje o svemu tome, o tome kako bih ja to možda uradio. 

Ja mogu pomoći kada osjetim da imaju viziju, pošto imam iskustvo rada u različitim reprezentacijama, od Japana do Maroka, a svi oni imaju različite mentalitete. Pedagoški, sociološki, psihološki se moraš adaptirati, pa čak i na karakter tog podneblja. 

Međutim, sam rad se može zasnivati na istim metodama i traženje od igrača. Treba napraviti određeni kodeks i gdje god sam radio na taj način, imao sam uspjeh. Nekad kada gledam reprezentaciju BiH imam osjećaj da im fali borbenosti, tog damara, te želje i volje. 

Možda se varam, ali za nas bi trebala biti primjer reprezentacija Hrvatske. Momci su toliko privrženi, angažirani za taj dres, volio bih da i mi imamo isti pristup dresu kao oni – rekao je Vahid Halilhodžić za „Dnevni avaz“. 

Ostatak razgovora s legendarnim stručnjakom moći ćete pročitati u sutrašnjem broju "Dnevnog avaza", u kojem smo se dotakli još nekih tema u vezi s reprezentacijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.