LIGUE 1

Mesi se vratio klupskim obavezama i odmah dao gol, u strijelce se upisao i Prcić

Sead Kolašinac igrao 75. minuta u trijumfu svog Marseja

Prcić: Pogodio u 13. minuti. Twitter

Piše: E. Ć.

12.1.2023

U Francuskoj je odigrano 18. kolo, a viđeno je nekoliko zanimljivih duela. Lionel Mesi (Messi) se vratio klupskim obavezama, a odmah se upisao u strijelce. PSG je slavio protiv Anžera sa 2:0. Parižani su poveli već u 5. minuti Huga Ekitikea, da bi sjajni Argentinac ovjerio pobjedu svog tima u 72. minuti.

Do kraja utakmice i Nejmar (Neymar) je zatresao mrežu protivnika, ali je njegov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

PSG je pobjedom učvrstio prvo mjesto na tabeli sa 47 bodova. Prvi pratilac Lens remizirao je na gostovanju kod Strazbura, za koji je strijelac bio bh. reprezentativac Sanjin Prcić.

Poveo je Lens u 11. minuti preko Aleksisa Klod-Maurisa (Alexis Claude-Maurice), a onda je uslijedio preokret Strazbura. U 13. minuti pogodio je Prcić, da bi tri minute kasnije Kevin Gameiro donio preokret svom timu. Lois Openda je u 33. minuti donio izjednačenje i postavio, ispostavit će se, konačni rezultat.

Marsej našeg Seada Kolašinca slavio je kao gost kod Troja sa 2:0, a bh. reprezentativac je igrao do 75. minute. Golove za Marsej dali su Čensel Mbemba (Chancel) u 10. i Džordan Veretu (Jordan Veretout) u 46. minuti.

Svi rezultati:

PSG – Anžer 2:0

Strazbur – Lens 2:2

Troj – Marsej 0:2

Ajačo – Rems 0:1

Okser – Tuluz 0:5

Brest – Lil 0:0

Klermont – Ren 2:1

Nant – Lion 0:0

Lorijen – Monako 2:2

Nica – Monpelje 6:1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.