DUBOKO RAZOČARAN

Mbape: Nikada neću preboljeti poraz u finalu SP

Nema razloga zašto klub treba da plati cijenu neuspjeha reprezentacije, to su dvije vrlo različite stvari, poručio je as PSG-a

Mbape: Vratio se klupskim obavezama. TWITTER

A. V.

29.12.2022

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) rekao je francuskim medijima, nakon nastavka sezone u francuskoj Ligi 1, da nikada neće preboljeti razočarenje zbog gubitka finala Svjetskog prvenstva.

Francuska zvijezda postigla je gol za pobjedu Pari Sen Žermena u srijedu po povratku na teren nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

- Mislim da to nikada neću preboljeti - rekao je Mbape deset dana nakon što je postigao het-trik u finalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine.

Južnoamerikanci su nakon jedanaesteraca osvojili treću titulu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Mbape je pokazao malo znakova razočarenja i neuspjeha u prvom kolu nastavka francuske fudbalske lige nakon pauze Svjetskog prvenstva. Dvadesetčetvorogodišnji napadač je u 96. minuti uspješno izveo najstrožiju kaznu za pobjedu PSG-a nad Strazburom rezultatom 2:1. 

Trenutno je najbolji strijelac francuske Lige 1 s 13 golova.

- Kao što sam rekao svojim saigračima, nema razloga zašto klub treba da plati cijenu neuspjeha reprezentacije, to su dvije vrlo različite stvari - rekao je Mbape.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.