POZNATO IME

FK Sarajevo imenovao novog direktora Akademije

Dosadašnji direktor Akademije, Aleksandar Borojević, ostaje član našeg kolektiva na funkciji tehničkog koordinatora Akademije - navode iz FK Sarajevo

Dogan: U julu ove godine se priključio kolektivu FK Sarajevo. FK Sarajevo

E. Ć.

21.11.2022

Profesor Centra za edukaciju Fudbalskog saveza BiH, Mensur Dogan, novi je direktor Akademije FK Sarajevo, saopćeno je danas iz kluba sa Koševa.

- On se u julu ove godine pridružio našem kolektivu i bio je zadužen za kompletan trenažni proces i analizu rada trenera, a od danas je zvanično imenovan na funkciju direktora Akademije. Gospodin Dogan posjeduje UEFA Pro licencu i ima dugogodišnje iskustvo u rukovođenju procesima u omladinskom i seniorskom fudbalu.

Mensur Dogan je sportskoj javnosti poznat kao vrhunski stručnjak koji je u svojoj karijeri napravio vrlo zapažene rezultate u radu sa mladim fudbalerima i sigurno je da će njegovo imenovanje na ovu poziciju dodatno unaprijediti Akademiju koja ostaje jedan od najvažnijih prioriteta u radu FK Sarajevo.

Dosadašnji direktor Akademije, Aleksandar Borojević, ostaje član našeg kolektiva na funkciji tehničkog koordinatora Akademije - navode iz FK Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.