NSBIH

Zlatko Dalić održao predavanje bh. trenerima

Dalić: Oduševio bh. trenere. NSBiH

Piše: Avaz.ba

10.4.2020

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić održao je sinoć predavanje polaznicima UEFA-inog PRO programa koji je organizirao Centra za edukaciju trenera NSBiH.

- Nakon uvodnih pozdrava od generalnog sekretara Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnana Džemidžića i izvršnog direktora Sektora za sport Elmira Pilava, hrvatski selektor oduševio je trenere predavanjem o načinu pripreme i vođenju reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine - saopćeno je iz NSBiH.

Dalić je izlaganje počeo tezom "Mala zemlja, veliki snovi", a taj slogan je bio ispisan na autobusu koji je prevozio hrvatske reprezentativce na početku priprema, navodeći svakog igrača da ima pravo da sanja velike snove i da je SP u Rusiji bio trenutak za to. San je bio nadmašiti uspjeh "Vatrenih" iz 1998., kad su bili treći na SP-u u Francuskoj. Vjerovao je da to može postići samo ako od sjajnih igrača napravi tim koji će biti iznad svakog pojedinca. 

Hrvatski selektor govorio je o načinu pripreme za svaku utakmicu pojedinačno, kao i o detaljima koji se odnose na vođenje samih utakmica, sa posebnim osvrtom na neke dramatične trenutke.

Predavanje je pobudilo veliki interes kod bh. trenera pa je čitav jedan termin sastanka iskorišten za pitanja selektoru Daliću, a profesor Mensur Dogan konstatirao je da je ovaj stručnjak pokazao svima da su svi veliki ljudi, u biti, skromni i da ih to čini još većima.

Na kraju predavanja, Munir Talović, rukovodilac Centra za edukaciju trenera NSBiH, zahvalio je gostu-predavaču na odličnom predavanju i razgovoru s trenerima, uz dogovor da Zlatko Dalić prvom prilikom bude predavač i uživo na nekom od narednih programa edukacije trenera, čim se za to steknu uvjeti.

Profesor Talović pozvao je Dalića da dođe u Sarajevo. NSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.