NBA

Džejson Kid: Sa Irvingom napadamo titulu prvaka NBA

Trener Dalas Maveriksa Džejson Kid je poslije utakmice sa Jutom komentarisao trejd Kajria Irvinga u njegovu ekipu

Kid: Sa Irvingom napadamo titulu prvaka, on nam daje novu dimenziju. AP

7.2.2023

Dalas Maveriksi su potvrdili dolazak Kajria Irvinga (Kyrie) u teksašku ekipu. 

Irving je početkom prošle sedmice zatražio trejd, jer nije uspio da se dogovori sa čelnicima Bruklina o produženju ugovora. 

Dalas je dao najbolju ponudu i oni su iz Bruklina doveli Irvinga i Markifa Morisa (Markieff Morris), a poslali su Dorijana Fini-Smita (Dorian Finney-Smith), Spensera Dinvidija (Spencer Dinwiddie) i tri pika.

Trener Dalasa je očigledno zadovoljan s obzirom na komentare koje je dao za američke medije: 

- Irving je početkom prošle sedmice zatražio trejd, jer nije uspio da se dogovori sa čelnicima Bruklina o produženju ugovora. - rekao je Kid i dodao: 

- Lako je obraćati pažnju samo na negativne priče koje ga okružuju, ali hajde da se malo fokusiramo na pozitivne priče koje ga okružuju na i van terena.

Mi pristupamo na taj način. Kajri se bavi košarkom. Želi da pobjeđuje i želi da ga se trenira, ovo je velika prilika za mene da imam nekog takvog da pomogne – zaključio je Kid uz komentar kako će par Dončić-Irving biti u mogućnosti da napravi razliku za njegovu ekipu.

- Dobijamo novu dimenziju kada Luka ne mora da prenosi loptu svaki napad ili zove svaku akciju. Kada vidimo kako je igrao sa Bransonom, koji je također plejmejker, mislimo da imamo nešto posebno. Kada pogledate Kajria, bez uvrede za Bransona, ali je on novi nivo i tako dobijamo novo oružje. Jedan od njih dvojice će morati biti slobodan - rekao je Kid u razgovoru za Dallas News.

Kajri Irving je 2016. godine bio šampion sa ekipom Klivlenda zajedno sa Lebron Džejmsom (Lebron James). 

Pogodio je jedan od najlegendarnijih šuteva u historiji sporta, kada je praktično svojim pogotkom za tri poena donio Klivlendu jedinu titulu u njegovoj historiji. 

Dalasu je bila potrebna druga zvijezda već dugo i Kajri je sigurno najbolji saigrač kojeg je Dončić imao u svojoj karijeri. Probali su prvo sa latvijskim centrom Kristapsom Porzingisom i to nije uspjelo, a ove sezone nisu uspjeli zadržati Džejlena Bransona (Jalen Brunson) koji je otišao kod oca u Nju Jork Nikse. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.