POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Igora Mandića neće pokopati u Aleji velikana: Uvijek se rugao umišljenim veličinama, lažnim velikanima

Treba imati na umu, bude li u Aleji velikana, neće biti pokopan uz svoju jedinicu Adu, a ni Slavicu, napisao je Velimir Visković na Facebooku

Igor Mandić. Arhiva

L. S. R.

16.3.2022

Igor Mandić, koji je umro u nedjelju, bio je poznati hrvatski književni kritičar, esejist, kolumnist, analitičar, pisac i polemičar. Obilježio je hrvatsko novinarstvo u drugoj polovici dvadesetog stoljećano neće biti pokopan u Aleji velikana na Mirogoju i to zato što njegova porodicato neće ni tražiti.

Esejist i leksikograf Velimir Visković na Facebooku je napisao da je tu ideju iznio Slavici Mandić, ali je ona to odbila.

- Jučer mi je Zoran Simić nabacio ideju kako bi možda bilo dobro da od gradskih vlasti zatražimo da Igor Mandić bude sahranjen u Aleji velikana na Mirogoju. Ne možemo ništa pokrenuti, a da ne pitam Slavicu, ona to mora odobriti. Treba imati na umu, bude li u Aleji velikana, neće biti pokopan uz svoju jedinicu Adu, a ni Slavicu"


Pitam danas Slavicu; ne sviđa joj se ideja.

"Igor se uvijek rugao umišljenim veličinama, lažnim velikanima, napuhanim društvenim moćnicima. Osim toga, naš grob je nedaleko od groba Tina Ujevića, to je ipak najbolje društvo! Eto, velikani su dobili odbijenicu! Bravo Slavice, i red je da jednog dana budete na okupu vas troje, veliko zajedničko srce, to je najbolje, prirodno društvo"- napisao je Visković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.