TEHNOLOGIJA

Predstavljen CD plejer od 55.000 dolara

Bang & Olufsen oživio još jedan od svojih izvanrednih proizvoda iz prošlosti

Savremeni zvučni sistem. Bang & Olufsen

Z. K.

6.5.2024

Baš kao što je bio slučaj s pločama, i CD-ovi su se vratili na scenu, a Bang & Olufsen je oživio svoj zadivljujući CD plejer Beosystem 9000 iz 1990-ih i pretvorio ga u ograničeno izdanje muzičkog plejera vrijednog 55.000 dolara.

Ikoničan komad

Bang & Olufsen je oživio još jedan od svojih izvanrednih proizvoda iz prošlosti kao dio serije "Recreated Classics", koja ikone iz prošlosti ažurira za moderno doba. Nakon što je prije četiri godine osvježio ikonični gramofon 4000c, program je sada podario novi život prelijepom i veoma poželjnom CD plejeru Beosound 9000 iz 1990-ih.

Slavni brend predstavio je Beosystem 9000c Music System, savremeni zvučni sistem koji uključuje potpuno restaurirani CD plejer Beosound 9000 u pratnji para zvučnika Beolab 28. Ako niste upoznati s CD plejerom Beosound 9000, to je ikoničan komad audioopreme koji je danski proizvođač kreirao u pre-streaming eri, a koji je omogućavao da se šest diskova slaže iza staklenog panela, pružajući mogućnost uživanja u satima muzike.

Projekt je počeo pronalaženjem 200 primjeraka originalnih jedinica Beosound 9000, koje su zatim vraćene u Bang & Olufsen objekt u Strueru, u Danskoj. To je isto mjesto gdje su originalni CD plejeri Beosound 9000 proizvedeni 1996. godine. Temeljan proces restauracije uključivao je rastavljanje svake jedinice od strane servisnih tehničara kompanije kako bi se očistile, popravile i zamijenile sve neispravne komponente.

Crna obrada

Da bi se uskladili sa zvučnicima Beolab 28, tim za restauraciju Bang & Olufsen je preokrenuo duboko crne i prirodne aluminijske završne obrade originalnog proizvoda. Upareni su s novim aluminijskim lamelama na cilindričnom obliku skulpturalnih zvučnika Beolab 28.

Pored mjenjača sa šest CD-ova, Beosystem 9000c također ima AM/FM tjuner. Osim toga, Beolab 28s, daljinski upravljač Beoremote One i B&O aplikacija za pametne telefone omogućavaju da Beosystem 9000c funkcionira kao potpuno moderan muzički sistem sa muzičkim streaming servisima i bežičnim reprodukcijom kroz zvučnike preko Airplay 2, Chromecast ili Bluetooth 5.0. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.