REPLIKA PLATFORME X

Od sutra će Threads biti dostupan u Evropi: Hoćete li ga koristiti

Metin odgovor na Twitter (odnosno X) dosad je u Evropi bio na čekanju zbog strogih pravila privatnosti

Threads je tekstualna aplikacija. Facebook

E. Ag.

13.12.2023

Threads sutra napokon stiže u Evropu. Metin odgovor na Twitter (odnosno, po novom X) dosad je u Evropi bio na čekanju zbog strogih pravila privatnosti.

Kada korisnici iz Evrope odu na stranicu Threadsa, vide brojač koji odbrojava do sutra. To znači da će pristup aplikaciji imati od 14. decembra. EU korisnici također mogu pronaći digitalnu pozivnicu s odbrojavanjem i riječima "Threads EU launch" kao i QR kod za pristup. Ipak, Meta ovo još nije službeno potvrdila.

Kako funkcionira Threads

Dok je Instagram društvena mreža za fotografije i videa, Threads je tekstualna aplikacija. Na nju se možete ulogirati koristeći svoj Instagram profil. Na feedu će vam se prikazivati svi threadsi (kao tvitovi) koje su objavili ljudi koje pratite, kao i preporučeni sadržaj kreatora koje još niste otkrili, piše Index.hr.

Objave, spomenuti threadsi, mogu biti dugačke do 500 znakova (na X-u je dozvoljeno 280 ako nemate plavu kvačicu) i, osim teksta, može uključivati poveznice, fotografije i videozapise do pet minuta. Svoju objavu na Threadsu možete vrlo lako podijeliti na Instagram Storyju ili bilo kojoj drugog društvenoj mreži. Sve u svemu, Threads je doista replika X-a.

Izgubit ćete Instagram ako izbrišete Threads

Zanimljivo je da Threads zahtijeva Instagram profil za pristup, a uključuje i jedan neobičan uvjet: brisanje Threads profila automatski rezultira brisanjem povezanog Instagram računa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.