USKORO U PRODAJI

OnePlus predstavio svoj prvi tablet

Tablet je opremljen MediaTek-ovim izuzetno sposobnim Dimensity 9000 čipom

Odlikuje je ga zanimljiv dizajn, magnetna tastatura i još mnogo toga. Printscreen

E. A.

8.2.2023

Pored OnePlus 11 i OnePlus 11R telefona i OnePlus Buds 2 Pro slušalica, OnePlus je jučer predstavio i svoj prvi tablet, OnePlus Pad. Odlikuje ga zanimljiv dizajn, magnetna tastatura i još mnogo toga. 

Tablet je opremljen MediaTek-ovim izuzetno sposobnim Dimensity 9000 čipom. On je uparen sa do 12 GB LPDDR5 RAM memorije i UFS 3.1 internom memorijom.

Aluminijska legura

OnePlus Pad dolazi sa okvirom od aluminijeske legure i kamerom centriranom na zadnjoj strani uređaja, što ga čini mnogo korisnijim kada se tablet koristi u horizontalnom položaju. 

Iz kineske kompanije tvrde da je ergonomski dizajniran sa zakrivljenim okvirom, što omogućava korisnicima da ga udobnije drže tokom dužeg vremenskog perioda. Ploča je debela oko 6,54 mm, a težak je 552 grama.

Tablet je opremljen ekranom dijagonale 11,6 inča sa visokom stopom osvježavanja od 144 Hz i podrškom za 2800 x 2000 rezoluciju. Maksimalna svjetlina ekrana je 500 nita.

OnePlus navodi da će ovaj tablet ponuditi impresivno iskustvo zabave uz podršku za Dolby Atmos i Dolby Vision. Podržava dijeljenje mobilnih podataka i ima Omnibearing zvučno polje.

Brzo punjenje

Ispod kutije tableta nalazi se masivna baterija kapaciteta 9510 mAh, koja podržava brzo punjenje od 67 W. Iz OnePlusa su naveli da tablet može ponuditi do 1 mjesec autonomije u pripravnosti.

Tablet stiže u Halo Green boji. U kutiji s tabletom stižu punjač, kabl, magnetna tastatura i olovka.

Nažalost, kompanija nije otkrila cijenu OnePlus Pada, ali je potvrdila da će on biti dostupan u pretprodaji u četvrtom mjesecu tekuće godine. Tablet će se prodavati u Indiji, Sjevernoj Americi, Evropi i na Bliskom istoku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.