IDEJA ZA VEČERU

Kolutovi paprike punjeni bijelim mesom

Spremaju se manje od pola sata, a mogu da se služe kao predjelo na svečanoj trpezi

Brzo i ukusno. Printscreen

M. Z.

7.2.2023

Paprike možete da punite najrazličitijim nadjevima, a najpoznatije su one punjene mljevenim mesom ili sirom. Mogu da se prave i u mrsnoj, ali i posnoj varijanti, a uvijek su ukusne. Predlažemo vam da paprike isiječete na kolutove i punite ih nadjevom od bijelog mesa. Ovakva kombinacija je pun pogodak.

Sastojci:

1-2 paprike

400 g pilećeg filea

1 jaje

100 g tvrdog sira

1/2 kašičice bijelog luka u prahu

Priprema:

Meso isijecite na kockice, posolite, pobiberite, pa dodajte jaje i rendani sir. Pospite i bijelim lukom i dobro promiješajte. Paprike isijecite na kolutove, pa poredajte u blago nauljeni tiganj. U šupljinu sipajte nadjev od mesa i pržite sa obje strane po 5-7 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.