"ETO VAM VAŠI ENGLEZI"

Bosanac objasnio ljetovanje u Hrvatskoj: Tamo te j**u, lijepe naše Turska i Crna Gora

Bosanac poznatiji kao Crazy Edo je objasnio probleme sa ljetovanjem u Hrvatskoj

Bosanac: Objasnio kako je ljetovati u Hrvatskoj. Screenshot

N. H.

2.7.2023

Ljetovanje u Hrvatskoj je postalo nemoguće za brojne građane. Cijene su podivljale, a samo za smještaj će se izdvajati 30 posto više novca.

- Cijene su u odnosu na prošlu godinu više za 15 posto, a lani su u odnosu na godinu prije već bile podignute za 15 posto. Dakle, oko 30 posto sveukupno. Cijene su najviše zbog struje, različitih nameta, ali ekonomskog održavanja apartmana – kažu vlasnici apartmana

Skoro pa sva putovanja su skuplja. Destinacije koje bh. građani najčešće biraju za proljetna putovanja su skuplja 20 posto više nego prošle godine. 

@autotransportribo #stitch mit @N1 Croatia NARAVNO DA JE DO CIJENE MALEDIVI SU JEFTINI OD HRVACKE …#balkan #balkantiktok #hrvatska #fypシツ ♬ Originalton - CrazyEdoo

Međutim, Bosanac pod imenom Crazy Edo u video klipu objasnio je kako izgleda putovanje na ljetovanje u Hrvatskoj.

- Kreneš za Hrvatsku, prvo te j**u na granici, ali dobro. Pa dok uđeš, pa dok dođeš, pa te j**u za smještaj, pa te j**u za hranu i tako dalje. Skupa do bola. Lijepa Crna Gora i naša Turska.

Odeš iskupaš se, jeftino i po najpovoljnijim cijenama. Jedi, pij koliko hoćeš sve u jednoj cijeni. Dok već u Hrvatskoj za 2.000 eura šta možete dobiti. 9 dana samo smještaja. A gdje je hrana? Nema… U Turskoj dobijete i hranu i kupanje i avionsku hranu, sve za 2.000 eura. Jedi pij koliko ti je volja - izjavio je Edo.

Također, prokomentarisao je i snimak iz hrvatskih medija u kojima se žale na turiste i njihovo ponašanje.

- Ovako vam i treba kada ste zaslužili, dok ste Bosance i Hercegovce nazivali paštetom i paradajzom. E neka vam sad vaših Engleza - rekao je Crazy Edo dok uživa u moru u Turskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.