ISTRAŽIVANJE

Erotski snovi o šefu: Ima li razloga za zabrinutost?

San može značiti skrivenu težnju

Šanjate li šefa ili šeficu?. Ilustracija

Avaz.ba / Telegraf

23.1.2020

Mnogima se desilo da se probude i u nevjerici konstatiraju da su upravo imali erotski san u kojem se pojavio njihov šef ili šefica. Na ovakve snove ne reagira svako isto; nekome izazovu samo kratkotrajni osmjeh, ali ima i ljudi kojima je naknadno neprijatno čak i kada treba da se pozdrave sa šefom, jer san nikako ne mogu da izbace iz glave.

Ova situacija nije neuobičajena i nema razloga da se osjećate neprijatno na poslu, jer san, zapravo, suštinski i nije bio o vašem šefu, piše „Guardian“. Kada sanjamo ljude koje poznajemo, oni predstavljaju simbole ili reprezente nekoga ili nečega. Zapitajte se: Šta moj šef meni predstavlja? Ako predstavlja autoritet, tada san može značiti skrivenu težnju da efikasnije poduzmete kontrolu nad vlastitim životom.


Uvijek možete potražiti ponoć stručnjaka. Ilustracija

- Čak i seksualni aspekti vašeg sna ne moraju nužno da reflektiraju erotsku pozadinu ili interesiranje za nekoga. Ali, i stvarna seksualna želja se može sakriti u podsvijesti. Istraživanja su pokazala da su suptilni znakovi udvaranja, kao što su istezanje i naginjanje preko nečije stolice, česti na radnom mjestu. Moguće je da je vaš šef napravio nesvjesnu erotsku povezanost s vama - kaže Pamela Stivenson Konoli, psihoterapeutkinja koja se specijalizirala za liječenje seksualnih poremećaja.

Snovi nose važne informacije o našoj podsvijesti i vrijedi ih pravilno istražiti. Ako želite da shvatite njihovo značenje, uvijek možete potražiti ponoć stručnjaka koji će vam pomoći da rastumačite vaše noćne romane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.