HOROSKOP

Čuvajte ih se: Ovo su tri najveća srcolomca zodijaka

Avaz.ba

26.8.2018

Svako se drugačije nosi s prekidom.

No postoje neki horoskopski znakovi koji će vas, kad okončate vezu, potpuno "slomiti". Ako ih na bilo način uvrijedite, vratit će vam najmanje duplo, a pripremit će vam i najokrutniju kaznu. Poslije njih više nećete biti isti, a evo ko su najveći srcolomci Zodijaka:

Ovan

Ovnu nije problem povrijediti ljude oko sebe jer mu zapravo nije ni stalo do njih. Kada odluči prekinuti kontakt to će i napraviti, potpuno hladno i bezosjećajno te bez razmišljanja o tome hoće li svojim postupcima nekome slomiti srce.

Pokušate li s Ovnom razgovarati o tome, po pogledu ćete shvatiti da do njega ništa ne dopire. Ovnovi jednostavno ne razumiju zašto bi se zbog njihovih postupaka iko osjećao povrijeđeno i to im se ne isplati ni objašnjavati, jer ih samo možete isprovocirati. A kad im dotaknete živce, tek će onda pokazati koliko stvarno mogu biti okrutni te da uopće ne znaju što znači empatija.

Djevica 

Djevice slove kao drage i suosjećajne osobe koje nikada nikoga ne bi povrijedile no to je potpuno netačno. Djevice su u svemu perfekcionisti, pa tako i u lomljenju tuđih srca. Sklone su osuđivanju i znaju biti jako grube te su uvijek direktne i nije ih briga hoće li svojim riječima povrijediti druge. Iako je iskrenost vrlina, Djevice se često istinom služe u vlastitu korist, a tačno znaju i kada te koje "dugme" pritisnuti kako bi izazvale reakciju koju žele.

Misle i da vam moraju održavati lekcije o svemu, a smatraju i da će najbolje upaliti ako budu brutalne. Ako povrijedite Djevicu, vratit će vam deseterostruko te će svaki svoj potez racionalizirati i uvjeriti sami sebe da će im svi koje su povrijedili jednog dana na tome biti zahvalni.

Lav

Lavovi lako zavole ljude, ne jednako lako ih i zauvijek prekriže iz života. Kad je Lav s nekim završio, to je to i više za tu osobu ne želi ni čuti te ga ne zanima ako ju je u međuvremenu povrijedio. Lavu je potrebna i pažnja, a ako ju ne dobije u količini koju očekuje ili ako povrijedite njegov ego, čeka vas opasna osveta. Njihov kamen spoticanja je i ljubomora koja Lavove često zna navesti da rade grozne stvari ljudima s kojima su u vezi.

Svoj bijes i prezir ne mogu sakriti i uvijek ćete znati da su ljuti, a sve čime im se neko zamjerio zapamtit će kao problem te druge osobe. Lavovi sebe vide kao velike vladare i smatraju se sposobnima za određivanje "kazne" svakom ko im se namjerno ili slučajno zamjeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.