LIFESTYLE

Dnevni horoskop za 23. juli: Blizanci, kontrolirajte se!

Avaz.ba

23.7.2017

Da ne bi ostali bez partnera, mnogi znakovi bi trebalo danas da drže jezik za zubima.

OVAN

POSAO: Ono što ne bi trebali da činite i što vam ne donosi korist, je da se nervirate zbog drugih i da isterujete neku pravdu. Fokusirajte se na sebe i svoje ciljeve, budite kreativni i ne opterećujte se pobjedom po svaku cijenu.

LJUBAV: Nikako sebi nemojte uskratiti to zadovoljstvo, taj jedinstveni osjećaj kada zavodite nekog. Ukoliko ste u vezi, partner će vam prirediti lijepo iznenađenje.

ZDRAVLJE: Morate biti i svjesni da će vam ovaj dan donijeti i dosta zdravstvenih problema. Posjetite nutricionistu, jer će vam dobro doći za oporavak organizma i kompletnu revitalizaciju.

BIK

POSAO: U drugoj polovini dana trebalo bi da dođe do susreta s osobom do koje od početka ove godine pokušavate da dođete, a samo jednom vam se pružila prilika. Stvari su se promijenile u vašu korist i sada možete dobiti ono što želite.

LJUBAV: Obratite pažnju na svoj emotivni život. Bit ćete zatečeni dešavanjima. Obratite pažnju s kim se družite i s kim stupate u kontakt i nemojte mnogo razmišljati, već se prepustite ljubavnom zanosu.

ZDRAVLJE: Čuvajte se prehlade, jer će sve početi s njom. Posetite ljekara i iskoristite terapiju koja vam bude prepisana. U danu ste kada vam je slabiji organizam zbog pada imuniteta.

BLIZANCI

POSAO: Vi ste žrtva laskanja i pohvale drugih su vam duševna hrana, a upravo oni koji vas hvale, na neki način manipuliraju vama. Ojačajte svoje samopouzdanje. Početek dan neće biti posebno zanimljiv. Stvari ćete videti u tamnijim tonovima no što zaista jesu.

LJUBAV: Kontrolirajte emocije, posebno ljubomoru! Prinuđeni ste da budete dio tima ili ono što radite ne zavisi samo od vas, već i od drugih. S obzirom na vašu sumnjičavost i česte promjene raspoloženja, neće vam biti lako da se opustite i prepustite.

ZDRAVLJE: Uredan život, zdrava ishrana, dosta šetnje po svježem vazduhu može vam donijeti dosta poboljšanja i odmah ćete se bolje osjećati. Čuvajte se ovog promjenljivog vremena, jer ste trenutno veoma osetljivi.

RAK

POSAO: Moguće su neke neočekivane promjene i dešavanja na poslu koji radite. Ne pričajte unaprijed nikome o svojim planovima dok ih ne ostvarite. Oslonite se na sebe, jer prave stvari su pred vama. Očekujte nove poslovne ponude pa ne paničite, ako se ne odvija sve po vašim poslovnim planovima.

LJUBAV: Stalno mijenjate mišljenje! Čas vam se sviđa jedna, zatim druga osoba i tako u nedogled. Ovo je ustvari strah od vezivanja. Vreme je da se posvetite samo jednoj osobi. Oslobodite se i prepustite trenutku i vidjet ćete da će sve ići svojim tokom.

ZDRAVLJE: Mogući su problemi s viškom kilograma, lošim varenjem, a postoji mogućnost i pojave alergije. Fizička aktivnost vam je potrebna, tako da se toga ne odričete.

LAV

POSAO: Možda ćete se osjećati nedovoljno sposobnim i doraslim za ono što vam dolazi u susret, ali je to samo prolazna faza i šta god da osjećate, ne dozvolite da se vidi na vašem licu. Za projekte o kojima maštate je neophodno više volje.

LJUBAV: I sami ste svjesni da je u vezi najbitnije uzajamno razumijevanje i podrška. To je osnova za rješavanje svih situacija koje su pred vama. Znate da zajedničkim snagama možete da postignete mnogo više nego da ste sami.

ZDRAVLJE: Zbog promjenljivog vremena, možete imati problema s kičmom, zglobovima. Počnite s laganim vježbama. Posjetite ljekara, recite mu kako se osjećate, umorno i depresivno. Dobit ćete odgovarajuću terapiju.

DJEVICA

POSAO: Današnji dan je pun suprotnosti. Može da vam bude fenomenalno i da postignete izuzetno dobre rezultate, ali ne dozvolite da vas to ponese, jer bi ste u zanosu mogli da napravite i neku grešku. A da je ona rezultat vaših najboljih namjera!

LJUBAV: Ukoliko ste u vezi, ovaj dan vam donosi maksimalan sklad u partnerskim odnosima. Shvatili ste, napokon, da je to najvažniji segment života. Bit ćete emotivno zadovoljni, a nova dešavanja bit će pozitivna za vašu vezu. Ako ste sami, svjesni ste da ste neodlučni u izboru partnera.

ZDRAVLJE: Krajnje je vrijeme da se posvetite više sebi i svom zdravlju. Provodite više vremena na otvorenom prostoru, u druženju i šetnji s prijateljima. Mogući problemi s infekcijom urinarnih puteva.

VAGA

POSAO: U toku dana treba da odvojite vrijeme za raščišćavanje s nekim tragovima prošlosti. Imate dobru komunikaciju s drugima. Međutim, dinamika može da stvori stres u novoj poziciji.

LJUBAV: Ako ste sami, ovaj dan vam donosi mnogo više kontakata sa osobama suprotnog spola nego do sada. Prepustite se, jer možete upoznati osobu koja će vam u potpunosti odgovarati.

ZDRAVLJE: Prijat će vam boravak u samoći, koji će vam pomoći da se psihički regenerirate. Napetost, koja je inače vaš vjerni pratilac, može da se odrazi i na zdravlje. Na provokacije, kojih uvijek ima i kojih će biti u narednim danima, reagirate isključivo osmijehom.

ŠKORPIJA

POSAO: Očekuje vas sastanak s osobom koja je bliska s nekim do koga vi pokušavate da dođete. Napravite dobru pripremu za sastanak koji vam je bitan i na kojem ćete predstaviti svoj poslovni plan.

LJUBAV: Mnogo pozitiven energije će vam dati elana da uživate pored voljene osobe i da date jednu potpuno novu dimenziju vašem zajedničkom životu, a to je potpuno povjerenje i sigurnost jedno u drugo. Uživat ćete u harmoničnom odnosu s voljenom osobom.

ZDRAVLJE: Nemojte se opterećivati drugima, jer ne samo da tako stvarate sebi nepotreban stres, već vam i pažnja nepotrebno luta, pa samim tim gubite fokus na važne stvari. Uredniji način života će biti ključan za rješavanje napetosti i postizanje emotivne ravnoteže.

STRIJELAC

POSAO: Morat ćete da naučite lekciju zvanu prilagođavanje novim okolnostima. One su mnogo bolje od dosadašnjih, ali su, ipak, nešto na šta treba da se priviknete.

LJUBAV: Potrudite se da napravite selekciju prijatelja, jer neki žele da vas distanciraju od partnera,a to svakako ne bi ste voleli. Izbacite iz vašeg života osobe koje vam nisu prijatelji.

ZDRAVLJE: Stres je prevelik, a konstantna iscrpljenost i neispavanost može polako da uzme danak. Svakako nastojte da se što više odmorite i da se spremite za ono sve što uskoro sledi u vašem životu.

JARAC

POSAO: Bilo bi idelano da se borite za neku poslovnu poziciju i da radite i više nego što se od vas očekuje. Možda vam to ne prija, ali time stičete pozitivne poene u nečijim očima i zahvaljujući vašem trudu dobijate priliku da idete na neko odgovornije i bolje plaćeno radno mesto.

LJUBAV: Moguće je da je neko novo poznanstvo uzdrmalo vaše temelje i poljuljalo vas. Precijenili ste neku svoju poziciju i vrlo vjerovatno se igrali sa svojim i tuđim osjećanjima. Upali ste u mrežu koju ste sami postavili. Moguće je poznanstvo sa osobom koja će biti glavni uzrok vaše nesanice.

ZDRAVLJE: Budite na usluzi drugima. To vam liječi um, sređuje misli i pomaže uspostavljanju duhovne stabilnosti i ravnoteže. Uključite se u neki vid humanitarnog angažovanja. Ozbiljno razmislite o tome.


VODOLIJA

POSAO: Ako radite, mogući su nesporazumi sa osobama sa kojima ste donedavno bili u izuzetno dobrim odnosima. Trudite se da budete korektni prema svima.

LJUBAV: Slobodni pripadnici znaka napokon upoznaju osobu uz koju će se osjećati kao u raju. Niste još uvijek svjesni sretnih okolnosti koje su vas dovele do ovako lijepog poznanstva i ljubavi na prvi pogled.

ZDRAVLJE: Gomilanje stresa i potiskivanje negativnh osjećanja svakako je najveći problem i potencijalna prepreka uspostavljanju unutrašnje ravnoteže kojoj toliko težite. Provedite više vremena u samoći i na miru razmislite o tome šta je to što vas čini neispunjenim, nezadovoljnim i emotivno nesređenim.

RIBE

POSAO: Nije vam jasno zašto vas drugi kinje. Oni vas sagledavaju realnije od vas samih, pa je razlog tome upravo strah od vas i vašeg uspjeha. To bi trebalo da vam bude kompliment i znak da ste na dobrom putu. Shvatite konačno da je nemoguće ugoditi svima.

LJUBAV: Za vas je ljubav najvažnija duhovna hrana i u nedostatku iste se vrlo loše osjećate. Ukoliko ste u vezi, te ljubavi neće nedostajati, samo će se s vremenom povećavati. Prepustite se i osluškujte sve znake koje prepoznajete i oslonite se na svoja osjećanja. Bilo bi poželjno da donesete odluke koje se odnose na ljubavni odnos.

ZDRAVLJE: Budite aktivni, svoji, radosni i sretni. Gledajte da što više vremena provedete u prirodi i fizičkoj aktivnosti, koja će vam prijati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.