NOGOMET

Otkrivamo ko je Valentin Ilievski? Biznismen na čelu FK Sarajevo

Sve odluke na večerašnjoj skupštini su donijete jednoglasno

A. SOKOLOVIĆ

19.12.2016

Biznismen Valentin Ilievski večeras je u svečanom salonu “Svetozar Vujović” u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo dobio povjerenje prisutnih delegata na vanrednoj sjednici Skupštine kluba.

Sve odluke na večerašnjoj skupštini izglasane su jednoglasno.

Iako nije bio prvi favorit za mjesto predsjednika kluba, Ilievski je dobio podršku, ali i već na startu simpatije navijača tima s Koševa.

Ko je Valentin Ilievski?

Valentin Ilievski je generalni direktor Messer BH Gasa, živi i radi u Njemačkoj s privremenom adresom u BiH.

Rođen je 16. oktobra 1968. godine u Kumanovu, u Makedoniji. Formalno obrazovanje stekao je na Mašinskom fakultetu u Njemačkoj.

U svojoj bogatoj karijeri stekao je mnogobrojna menadžerska iskustva u poznatim kompanijama kao što su Spengler, Wolter, Kübler i mnogim drugim.

Od oktobra 2008. godine je na čelu Messer BH Gasa i Messer Sarajevo Plina.

Da je tokom godina svog poslovanja u BiH, Messer izrastao u modernu evropsku kompaniju, svjedoče i brojne nagrade. Posljednja od njih, Ilievskom najdraža, je "Menadžer 2009." za veliki biznis u BiH od Nezavisne agencije i direkcije za izbor i promociju menadžera.

Smatra se bogatim čovjekom jer ima širi krug prijatelja koji ga podržavaju i koji dolaze iz cijelog svijeta.

- Moja je priroda kosmopolitska i moji prijatelji su raznih nacionalnosti, religija i opredjeljenja, oni su moja duhovna geografija. A porodica je, dakako, ona svjetla tačka i kada nije sve baš tako svijetlo - kazao je jednom prilikom Ilievski, koji prema našim izrazito voli nogomet, a posebno Fudbalski klub Sarajevo.

Prema našim saznanjima, Valentinova supruga Slađana Miličević je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Rame, iz mjesta Uzdol. Navijači, a vjerujemo i vlasnik Vincent Tam, koji je i sam biznismen, očekuje da Ilievski vrati FK Sarajevo na šampionski kolosijek.