SPORT

EP U RUKOMETU: Hrvatska deklasirala Poljsku i izborila polufinale

Konačan rezultat bio 37:23

Autor:(D. K.)

27.1.2016

Hrvatski rukometaši izborili su polufinale Evropskog prvenstva nakon što su senzacionalno u Krakowu savladali domaćina Poljsku s 37:23 (15:10).

U šokantnom danu na Euru u Poljskoj dogodila su se dva čuda - prvo je Norveška savladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerovatnih 14 razlike.

U stvorenom krugu Hrvatska, Francuska i Poljska su završili s po šest bodova, a hrvatski rukometaši su prošli u polufinale zahvaljujući senzaciji u Krakowu i jednim od najvećih iznenađenja u historiji evropskog rukometa.

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 15:10, a u prvih deset minuta drugog dijela serijom 8:0 povela je sa 23-10 i počela vjerovati u čudo. U 46. minuti Hrvatska je povela s 30:13, a do kraja je uspjela sačuvati pobjedu protiv nemoćnih Poljaka.

Kod Hrvatske su najbolji bili Manuel Štrlek s 11 golova, Marino Marić je postigao 7, a Zlatko Horvat pet golova, dok je golman Ivan Stevanović imao 13 odbrana. Poljake je predvodio Karol Bielecki s 4 pogotka.

Hrvatska će 29. januara igrati polufinale u Krakowu s Njemačkom, dok se u drugom polufinalu sastaju Španija i Norveška.