NOGOMET

U ŽIŽI JAVNOSTI Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ ima novu tetovažu!

Na njegovom bicepsu primjećena tetovaža granica RS-a

A. Vr.

8.6.2015

Reprezentativac BiH, koji je posljednjih dana dospio u žižu javnosti, jer je na njegovom bicepsu primjećena tetovaža granica RS-a, na okupljanje reprezentacije u Zenicu, stigao je sa novom tetovažom.

 Umjesto iscrtanih granica, na Ognjenovom bicepsu sada stoji iscrtan sat, kojeg je Vranješ zapravo htio prvobitno istetovirati.

Ognjen Vranješ je rođen je u Banjoj Luci, a već dugo nastupa za Zmajeve u kojoj je u posljednje vrijeme itekako bitan igrač.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u rodnoj Banjoj Luci gdje je igrama za FK Borac u BH Premier ligi skrenuo pažnju inostranih klubova. 2009. godine prelazi u Crvenu Zvezdu, odakle je bio posuđivan Napretku izKruševca, te Sheriffu iz Tiraspola. 12. januara 2011. godine za 300.000 eura prelazi u ruski FC Krasnodar. 2015. godine potpisuje za turski Gaziantepspor.

Prije bh. A selekcije igrao je za  mladu U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Za A reprezentaciju  Bosne i Hercegovine debitovao je 16. novembra 2010. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Slovačkeu Bratislavi.

"U ovom trenutku sam fokusiran samo na utakmicu protiv Izraela, koja nam je najbitnija u ovim kvalifikacijama. Ukoliko dobijem priliku za igru, pokazat cu koliko mi je bitan državni dres koji nosim", kazao je Vranješ. 

vranjes-nova-tetovaza