POSTIGNUT DOGOVOR

Učenici se napokon vraćaju u školske klupe Zapadnohercegovačkom kantonu

U sindikatu mogu biti zadovoljni onim što im je na današnjem sastanku ponudio ministar finansija KZH Toni Kraljević, rekla je Petrić

Srednja strukovna škola Široki Brijeg. Hercegovina.info

S. S.

9.2.2023

Učenici osnovnih škola u Kantonu Zapadnohercegovačkom napokon se vraćaju u svoje školske klupe. Naime, kako je za Hercegovina.info potvrdio predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama Slaven Ljubić, nakon što su ispunjeni svi zahtjevi, usaglašen Prijedlog kolektivnog ugovora i postignut dogovor o povećanju osnovica, Sindikat je na Skupštini većinom glasova donio odluku o prekidu općeg štrajka.

Ljubić je dodao kako su odluku proslijedili direktorima svih škola, a u većinu njih učenici će krenuti već od sutra 10. februara. Kada je riječ o srednjim školama, poslijepodne je završen sastanak između članova Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama i Vlade KZH koji se održao u Ljubuškom.

Kako je za Hercegovina.info rekla predsjednica navedenog Sindikata Jasminka Petrić, u Sindikatu mogu biti zadovoljni onim što im je na današnjem sastanku ponudio ministar finansija KZH Toni Kraljević.

No, s odlukom o prekidu općeg štrajka ipak će se pričekati do sutra. Naime, kako je rekla Petrić odluku o tome donijet će većina u Skupštini Sindikata.

Prema svemu sudeći i s obzirom na to da su predstavnici Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama nakon današnjeg sastanka zadovoljni pomacima i klupe u srednjim školama trebale bi uskoro biti pune kao i one u osnovnim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.