GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković o skupu srama u Banjoj Luci: RS za mene nema alternativu

Mudro je razumjeti sve one koji su imali različita gledišta, ne kritikovati nikoga i tako možemo svi pomalo izaći iz tih okova koje imamo

Facebook

SRNA

19.4.2024

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da neko uvijek mora napraviti prvi korak da se izađe iz političkih okova kojima svi robuju i da je prilika za to bio veliki narodni skup "Srpska te zove" održan u Banjoj luci.

"Napraviti iskorak"

Stanivuković vjeruje da je jučenjašnjim mitingom na Trgu Krajine svijetu pokazano da se svi u "RS mogu okupiti na temama od nacionalnog značaja, jer je politika jedno, a nacija potpuno iznad toga."

Stanivuković smatra da se mora napraviti iskorak i prisustvovati velikom mitingu koji je važan "kako bi se otvorio dijalog o nacionalnim temama."

- Mudro je razumjeti sve one koji su imali različita gledišta, ne kritikovati nikoga i tako možemo svi pomalo izaći iz tih okova koje imamo - rekao je Stanivuković u Banjoj Luci govoreći o jučerašnjem narodnom mitingu u Banjoj Luci i predloženoj rezoluciji o Srebrenici, prenosi Srna.

"Napravljen iskorak"

On je rekao da na narodnom mitingu tema nije bila političke prirode, kao i da je važna jučerašnja posebna sjednici Narodne skupštine RS na kojoj je usvojen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine u kojem piše "da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte."

Prema njegovim riječima, napravljen je iskorak i srpske političke partije dalje ne treba se dijele na one koji su bili ili nisu bili na mitingu.

- Odlučio sam izaći iz utabanog puta. Ovdje je jedna strana Republika Srpska i ona za mene nema alternativnu, i to je važnije od tema ko će biti gradonačelnik, kad će ili neće biti izbora - poručio je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.